• Business

    Η αγγλική Aston Martin ξαφνιάζει! Το Brexit θα ενισχύσει τις εξαγωγές μας


    Το αφεντικό της Aston Martin, κατασκευαστής των αγαπημένων αυτοκινήτων του διάσημου πράκτορα ΟΟ7, εκτίμησε σε δηλώσεις προς τους  εργαζομένους του, ότι μια πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να καταστήσει τις εξαγωγές της χώρας πιο ανταγωνιστικές.

    Σε υπηρεσιακό σημείωμα προς τους περίπου 1.800 υπαλλήλους της Aston Martin, παρουσιαζόταν μια ισορροπημένη ανάλυση των πιθανών συνεπειών του Brexit. Συγκεκριμένα, στο σημείωμα που έφερε στο φως το Sky News, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Andy Palmer, ανέφερε πως: “μια πιθανή έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου στο κοντινό μέλλον… οι συνέπεις της επιβράδυνσης της ανάπτυξης της εταιρείας είναι πιθανό να αντισταθμιστούν από τη μερική υποτίμηση της λίρας, κάνοντας τις εξαγωγές μας πιο ανταγωνιστικές.”

    aston-martin-vanquish-volante-02

    Ο κύριος Palmer τόνισε ότι η ψηφοφορία στο δημοψήφισμα της Πέμπτης είναι ένα πολύ προσωπικό ζήτημα, αναφέροντας πως ενθαρρύνει όλο το προσωπικό της εταιρείας να ψηφίσει. Το εμπορικό τμήμα υποστηρίζει πως: “Η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιτρέψει στη Βρετανία να διατηρήσει την επιρροή της, από την οποία εξαρτάται η ομαλή και επιτυχημένη λειτουργία των αυτοβιομηχανιών.”

    Άλλες μεγάλες βρετανικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή αυτοκινήτων, όπως η Nissan, τάσσονται υπέρ του Bremain. Μάλιστα, η Nissan απειλεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του κινήματος Vote Leave, επειδή χρησιμοποίησε το λογότυπό της σε φυλλάδια της καμπάνιας τους.

    nissan

    Το κίνημα, από τη μεριά του, αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις των υπευθύνων της συγκεκριμένης εταιρείας, οι οποίοι υποστήριζαν ότι θα διατηρούσαν την παρουσία τους στη Βρετανία, ακόμη και αν δεν υπήρχε άμεση πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές.

    Την Τετάρτη αναμένεται να κορυφωθεί η ένταση στον επιχειρηματικό κόσμο, μεταξύ των υποστηρικτών και των μη υποστηρικτών της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πηγές αποκαλύπτουν πως πάνω από 1.000 ισχυρές, βρετανικές εταιρείες έχουν υπογράψει υπέρ του Bremain.

    Μέλη των Airbus, Barclays BP, BT, Goldman Sachs, HSBC, RSA, Vodafone και WPP Group υποστηρίζουν τη δυνατή παρουσία της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/mesa-se-10-ores-kerdizi-100-ek-evro-o-megalometochos-tis-pireos-ke-tis-alpha-logo-remain/54992

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/ratsistis-o-archigos-ton-ispanon-sosialiston-chereta-metanastes-ke-meta-skoupizi-ta-cheria-tou-foto-video/54926



    ΣΧΟΛΙΑ