• Business

    Οι 6 συμβουλές του Mike Bloomberg για κάθε επιχειρηματία

    Michael Bloomberg

    Michael Bloomberg


    Στα 73 του χρόνια, ο Mike Bloomberg είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη (για την ακρίβεια, είναι 14ος με περιουσία που ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια). Διευθύνων σύμβουλος της Bloomberg LP και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, σίγουρα ο Bloomberg είναι από τους ανθρώπους που όταν μιλούν πρέπει να τον ακούς με προσοχή. Ακόμα και όταν τα λόγια του είναι σκληρά.

    Ο Bloomberg συμμετείχε την Πέμπτη σε μία εκδήλωση της Goldman Sachs για τις μικρές επιχειρήσεις, και έδωσε έξι συμβουλές στους επιχειρηματίες, που δεν θα τις χαρακτήριζε κανείς ιδιαίτερα εμψυχωτικές. Είναι, όμως, οι συμβουλές του Mike Bloomberg και γι’ αυτό έχει αξία να τις δούμε, όπως τις μεταφέρει το Business Insider:

    1. Όλα είναι θέμα προοπτικής

    «Ποτέ δεν είχα κακή δουλειά. Σε όλη μου τη ζωή είχα μόνο δύο κακές μέρες – όταν πέθανε η μητέρα μου και όταν πέθανε ο πατέρας μου. Πέρα από αυτά, πόσο άσχημο μπορεί να είναι;

    1. Δουλέψτε σκληρά

    «Αν υπάρχει ένα και μόνο κλειδί για την επιτυχία, αυτό είναι η σκληρή δουλειά. Πάντα δίνω την πιο δύσκολη και περίπλοκη δουλειά στο άτομο που έχει την περισσότερη δουλειά στην εταιρεία. Υπάρχει λόγος που δεν έχουν δουλειά – η εργασία είναι μία αγορά, και σου λέει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι καλός».

    «Όταν δούλευα στη Salomon Brothers,ήμουν πάντα  ο πρώτος άνθρωπος που έφτανε στο γραφείο το πρωί. Ο δεύτερος ήταν ο Barney Salomon, ο διευθυντικός εταίρος. Οπότε, αν ήθελε να μάθει τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων ποδοσφαίρου ή αν χρειαζόταν ένα σπίρτο για το πούρο του, θα ερχόταν και θα μιλούσε σε μένα. Το μόνο που έκανα ήταν να φτάνω νωρίς. Αν σου αρέσει αυτό που κάνεις είναι διασκεδαστικό, αν δε σου αρέσει είναι καταθλιπτικό».

    1. Να έχετε ρεαλιστικούς στόχους

    «Κανένας από σας δεν πρόκειται να γίνει Mark Zuckerberg – απλώς δεν πρόκειται να συμβεί».

    4. Να αγαπάτε αυτό που κάνετε

    «Πρέπει να είναι καταθλιπτικό να ξυπνάς κάθε μέρα και να σιχαίνεσαι αυτό που κάνεις. Πήγαινε και κάνε κάτι άλλο. Αν το σιχαίνεσαι, πόσο χειρότερο μπορεί να είναι;».

    5. Να τα καταφέρνετε παρά τις αντιξοότητες

    «Αν πεις ‘την προηγούμενη εβδομάδα θεράπευσα τον καρκίνο, πριν δύο βδομάδες έγραψα το κορυφαίο αμερικανικό μυθιστόρημα και τον προηγούμενο μήνα έφερα την ειρήνη στη Μέση Ανατολή’, απλά θα σε κοιτάξω με ένα βαριεστημένο ύφος».

    «Αλλά αν πεις ‘κοίτα, ο πατέρας μου δεν ήταν ποτέ εκεί, η μητέρα μου είχε καρκίνο, δουλεύω πέντε βάρδιες στα McDonald’s- αυτός είναι ο άνθρωπος που θα προσλάβω».

    6. Να είστε αυθεντικοί

    «Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που έχουν όλοι οι καλοί ηγέτες και αυτό είναι ότι είναι αυθεντικοί. Θα είναι αυτός ο άνθρωπος μαζί σου στις επάλξεις, θα κάνει το κάτι παραπάνω, ή απλά θα κάτσει πίσω και θα πει ‘πήγαινε εσύ’;».



    ΣΧΟΛΙΑ