• Business

    Huawei: Πάνω από 120.000 πατέντες παγκοσμίως στην κατοχή της

    • NewsRoom
    Ren Zhengfei, CEO Huawei

    Ren Zhengfei, CEO Huawei


    Περισσότερες από 120.000 εγκεκριμένες πατέντες ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως, έχει στην κατοχή του ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις στελεχών του, κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ για τα πνευματικά δικαιώματα.

    Το συγκεκριμένο επίτευγμα αποδόθηκε στη μακροπρόθεσμη δέσμευση για έρευνα και ανάπτυξη.

    «Τα τελευταία 10 χρόνια, η δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη της εταιρείας, έχει αγγίξει τα 977,3 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 136 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ)», δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος, Wang Jianfeng.

    «Μόνο το 2022, παρά τις πολλαπλές εξωτερικές προκλήσεις, οι επενδύσεις Ε&Α της Huawei έφθασαν τα 161,5 δισεκατομμύρια γιουάν, αντιπροσωπεύοντας το ένα τέταρτο των πωλήσεών της σε έσοδα», πρόσθεσε ο Wang, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Huawei κατατάσσεται στην τέταρτη θέση μεταξύ των παγκόσμιων τεχνολογικών επιχειρήσεων στις δαπάνες για Ε&Α.

    Η εταιρεία μοιράζεται τις καινοτομίες της με τον κόσμο.

    Σύμφωνα με τον Wang, η Huawei υπήρξε ο μεγαλύτερος συνεργάτης «ανοιχτού κώδικα» στην Ασία, με αρκετά από τα έργα του λειτουργικού συστήματος της, να ωφελούν χιλιάδες προγραμματιστές και χρήστες.

    Αύξηση εσόδων κατά 3,1% το α’ εξάμηνο

    Όσον αφορά τα γενικά οικονομικά στοιχεία του τεχνολογικού κολοσσού που ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα, σημείωσε μέτρια αύξηση εσόδων το α’ εξάμηνο του έτους, με τις βασικές της υποδομές τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT), αλλά και τις επιχειρήσεις καταναλωτικών προϊόντων της, να διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος.

    Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 310,9 δισεκατομμύρια γιουάν (43,01 δισεκατομμύρια δολάρια), αυξημένα κατά 3,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Σεντζέν, βόρεια του Χονγκ Κονγκ.

    Εκπρόσωπος της Huawei ανέφερε ότι οι βελτιώσεις στη λειτουργική αποτελεσματικότητα, τη στρατηγική πωλήσεων και το μείγμα προϊόντων της εταιρείας είχαν «πολύ θετικό» αντίκτυπο στα κέρδη της εταιρείας.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Ιούλιο, εταιρείες ερευνών δήλωσαν ότι αναμένουν η Huawei να επιστρέψει στην κατασκευή smartphone 5G μέχρι το τέλος του έτους, προμηθεύοντας μικροτσίπ στο εσωτερικό, παρά τους περιορισμούς των ΗΠΑ.

    Πηγή: Xinhua

    Διαβάστε ακόμη:

    Θριάσιο: Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση ανακατασκευής του τμήματος επειγόντων περιστατικών

    Σκλαβενίτης: Προσλαμβάνει 200 άτομα τον μήνα – Παίρνει μέρισμα 18 εκατ. ευρώ

    Αστέρια Γλυφάδας: Αναβάλλεται το άνοιγμα του πολυαναμενόμενου One & Only Aesthesis



    ΣΧΟΛΙΑ