• Business

    Streem Global (HIG): Νέα εξαγορά κέντρου logistics στη ΒΙΠΕ Σίνδου

    • NewsRoom

    Κωνσταντίνος Μπήτρος, Δ/νων Σύμβουλος της Streem Global


    Στην εξαγορά σύγχρονης εγκατάστασης logistics στη Βόρειο Ελλάδα προχώρησε η Streem Global, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπτυξης που υλοποιεί, ενδυναμώνοντας την ηγετική της θέση στον κλάδο logistics στη ΝΑ Ευρώπη.

    Ειδικότερα, η Streem Global, προχώρησε στην απόκτηση  σύγχρονης εγκατάστασης logistics στη ΒΙΠΕ της Σίνδου, τη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή στην Ελλάδα, με επιφάνεια 33.000 τ.μ., σε οικόπεδο 60.000 τ.μ. κοντά στο Καλοχώρι, το δεύτερο μεγαλύτερο βιομηχανικό κόμβο της περιοχής.

    Το σημείο είναι σε στρατηγική θέση, δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης και 12 χλμ. από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

    Πρόκειται για ένα logistics hub με σύγχρονες υποδομές και διάταξη που φιλοξενεί χύδην και παλετοποιημένα φορτία διασφαλίζοντας υψηλή λειτουργική απόδοση και παραγωγικότητα.

    Βασικό πλεονέκτημα της αποτελεί η ύπαρξη σιδηροδρομικής υποδομής εντός της εγκατάστασης που συνδέεται με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και μπορεί να υποστηρίξει τη μεταφορά φορτίων, με χρήση τρένου, προς την κεντρική Ευρώπη.

    ΒΙΠΕ Σίνδου

    Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού της διοίκησης της Streem Global που στοχεύει στην δημιουργία ενός one stop shop στον κλάδο των logistics με ισχυρό διεθνές αποτύπωμα μέσω της δημιουργίας ενός ισχυρού Ομίλου εταιρειών που θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες logistics στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

    Για τη Streem Global

    Σύμφωνα με την εταιρεία, η Streem Global ενσωματώνει κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των logistics και μεταφορών στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, διαθέτοντας δίκτυο αποθηκών, σημαντικού όγκου που επιτρέπει την αποθήκευση προϊόντων σε μεγάλη κλίμακα και προσφέρει συνδυασμένες μεταφορές με χρήση θαλάσσιου, οδικού, σιδηροδρομικού και αεροπορικού δικτύου.

    Με στρατηγική βάση την Ελλάδα, η Streem Global είναι ο End to End συνεργάτης για υπηρεσίες αποθήκευσης και μεταφοράς προϊόντων από και προς την Ευρώπη, με την Ελλάδα να αποτελεί την πύλη εισόδου.

    Διαβάστε επίσης: 

    BMW: Ρεκόρ πωλήσεων το 2023 – «Πατάει γκάζι» στην ηλεκτροκίνηση

    Motor Oil: Ενημέρωση για την εξαγορά της ΑΝΕΜΟΣ από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ



    ΣΧΟΛΙΑ