• Business

    Hermes: Η ζήτηση για τσάντες και ρούχα εκτίναξε τις πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο

    • Bloomberg
    Ο Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes

    Ο Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes


    Οι πωλήσεις της Hermes International εκτινάχθηκαν το πρώτο τρίμηνο, λόγω της αυξημένης ζήτησης των καταναλωτών για τα έτοιμα ρούχα και τις δερμάτινες τσάντες της εταιρείας πολυτελών ειδών.

    Συγκεκριμένα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 27% με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, και ανήλθαν στα 2,77 δισεκατομμύρια ευρώ (3,02 δισεκατομμύρια δολάρια) τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ανέφερε η εταιρεία κατασκευής των δημοφιλών τσαντών Birkin την Πέμπτη. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδος 15%.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η σειρά ετοίμων ενδυμάτων της Hermes, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 44%, ποσοστό υπερδιπλάσιο από τις εκτιμήσεις.

    Η ανάπτυξη στη μονάδα δερμάτινων ειδών και ειδών ιππασίας, επίσης ξεπέρασε τις προσδοκίες.

    Για να ενισχύσει την παραγωγή της, η Hermes ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τα σχέδιά της να ανοίξει δύο νέα εργαστήρια δερμάτινων ειδών στη Γαλλία για το 2025 και το 2026, τα οποία θα δημιουργήσουν 500 θέσεις εργασίας. Παράλληλα έχει προγραμματίσει να ανοίξει τρία ακόμη εργαστήρια τα επόμενα 3 χρόνια για την αντιμετώπιση των περιορισμών εφοδιασμού.

    Η Αμερική, η Ευρώπη και η Γαλλία απέφεραν τα περισσότερα κέρδη στον όμιλο, καθώς ορισμένες από αυτές τις περιοχές αντιμετώπισαν δυσκολίες τα περυσινά αντίστοιχα τρίμηνα, με πολλούς περιορισμούς για τον ιό να ισχύουν ακόμη.

    Οι επενδυτές και οι αναλυτές πιθανότατα θα δώσουν μεγάλη προσοχή στα σχόλια της διοίκησης σχετικά με το lockdown στην Κίνα.

    Από την Πέμπτη, τρία από τα 26 καταστήματα της εταιρείας στην Κίνα ήταν κλειστά λόγω lockdown. Τα τρία καταστήματα βρίσκονται στη Σαγκάη, είπε ο Οικονομικός Διευθυντής Eric du Halgouet στους δημοσιογράφους.

    Η Hermes προχώρησε ήδη σε αυξήσεις τιμών 3,5% κατά μέσο όρο στην αρχή του έτους, εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων και ενδέχεται να αυξήσει τις τιμές για τις σειρές κοσμημάτων και ρολογιών της στα μέσα του τρέχοντος έτους, προκειμένου να αντισταθμίσει το αυξανόμενο κόστος των πολύτιμων μετάλλων, δήλωσε ο du Halgouet.

    Διαβάστε ακόμη:

    Βυθίζεται η μετοχή της Hermes – Λίστα αναμονής για τις πολυτελείς τσάντες Birkin και Kelly



    ΣΧΟΛΙΑ