• Business

    Hermes: Εκτίναξη των πωλήσεων κατά 28% στο β΄τρίμηνο – Iσχυρή ζήτηση για τις τσάντες Birkin

    • Bloomberg
    Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes

    Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes


    Οι πωλήσεις της Hermes εκτινάχθηκαν καθώς η ζήτηση για τις πολυτελείς τσάντες Birkin της εταιρείας παραμένει ισχυρή, κυρίως στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

    Τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 28% το δεύτερο τρίμηνο σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 24%.

    Στην Αμερική οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 21% την εξεταζόμενη περίοδο, ποσοστό αύξηση σχεδόν διπλάσιο από αυτό που περίμεναν οι αναλυτές.

    Η πορεία της Hermes στη συγκεκριμένη αγορά είναι καλή, την ώρα που ανταγωνιστές της όπως η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton και η Richemont ανακοίνωσαν χαμηλότερη ζήτηση στις ΗΠΑ μετά τις μεγάλες δαπάνες που σημειώθηκαν για είδη πολυτελείας τα τελευταία δύο χρόνια.

    Αύξηση πωλήσεων πάνω από 1/3 σημειώθηκε και στην Κίνα.

    Οι αναλυτές θεωρούν ότι η Hermes ανήκει σε μια δική της κατηγορία όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική της, καθώς η ζήτηση για τις τσάντες του ισχυρού brand ξεπερνά σταθερά την ικανότητά της εταιρείας να τις παράγει. Αυτό σημαίνει ότι πολλές τσάντες Ηermes έχουν υψηλότερες αξίες μεταπώλησης.

    Η εταιρεία κατασκευής τσαντών Kelly έχει στόχο να ανοίγει μία νέα μονάδα παραγωγής δερμάτινων ειδών ετησίως στη Γαλλία, προκειμένου να διατηρήσει ανάπτυξη περίπου 7% για τα δερμάτινα είδη της.

    Η μετοχή της Hermes έχει ξεπεράσει σε απόδοση αυτές των άλλων εταιρειών ειδών πολυτελείας, σημειώνοντας άλμα κατά περίπου ένα τρίτο φέτος.

    Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπέρασε το συμβολικό όριο των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ (221 δισεκατομμύρια δολάρια) το προηγούμενο διάστημα.

    Τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 2,95 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν 2,8 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Hermes: Εκτίναξη των πωλήσεων – Οι Κινέζοι αγοράζουν τσάντες Kelly

    Ξοδέψαμε 51 εκατ. ευρώ για Louis Vuitton

    Σε τροχιά αναδιάρθρωσης η Gucci: Αποχωρεί ο CEO, Marco Bizzarri



    ΣΧΟΛΙΑ