• Business

    Helleniq Energy: Έρχονται τα πρατήρια χωρίς βενζίνη-μόνο με φορτιστές

    Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helleniq Energy

    Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helleniq Energy


    Έμφαση στην ηλεκτροκίνηση με τη δημιουργία ξεχωριστής αλυσίδας νέων πρατηρίων χωρίς βενζίνη, αλλά μόνο με ηλεκτρικούς φορτιστές, σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες η Helleniq Energy.

    Πρόκειται για το νέο  concept πράσινων πρατηρίων που ετοιμάζει η εταιρεία με στόχο να λανσάρει τα δύο πρώτα μέσα στο 2024.

    Τα νέα πρατήρια σύμφωνα με πληροφορίες θα συμπεριλαμβάνουν και άλλες δραστηριότητες όπως ενδεχομένως καφετέρια, ένα χώρο έτσι σχεδιασμένο ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να δουλεύει, στο χρόνο που το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο θα φορτίζεται. Και δεν θα βρίσκονται στις εθνικές οδούς, καθώς, όπως αναφέρεται εκεί το κόστος είναι πολύ υψηλό, αλλά στον αστικό ιστό.

     Σημειώνεται ότι τα πρατήρια   της ΕΚΟ ΑΒΕΕ θυγατρικής HELLENiQ ENERGY, σημειώνουν ζημιές, και στους στόχους της εταιρείας είναι σταδιακά να μετατρέψει το δίκτυο πρατηρίων ΕΚΟ σε ένα δίκτυο πιο ποιοτικό με λιγότερα πρατήρια. Ήδη σήμερα σε αρκετά πρατήρια ΕΚΟ, περιλαμβάνονται φορτιστές ενώ δίνεται έμφαση και στην προώθηση εναλλακτικών καυσίμων.

    ElpeFuture: Συνεχής ανάπτυξη

    Η ElpeFuture είναι η θυγατρική της HELLENiQ ENERGY με την οποία δραστηριοποιείται   τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Ηλεκτροκίνησης και αναπτύσσει πανελλαδικά ένα εκτεταμένο δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

    Η ανάπτυξη συμπεριλαμβάνει την εγκατάσταση φορτιστών ταχείας φόρτισης (DC) σε επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ/ΒΡ ανά την Επικράτεια, με στόχο την πλήρη κάλυψη των βασικών οδικών αρτηριών και σημείων στρατηγικού ενδιαφέροντος.

    Επιπρόσθετα, εγκαθίσταται σημαντικός αριθμός φορτιστών AC σε εταιρικούς χώρους στάθμευσης, καθώς και σε δημοφιλείς προορισμούς (εμπορικά κέντρα, parking, supermarkets, κλπ.) και σε δημόσια προσβάσιμα σημεία.

    Η ELPEFUTURE,  λειτουργεί ταχυφορτιστές σε πρατήρια EKO και bp στους αυτοκινητόδρομους. Η ανανεώσιμη ενέργεια που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες που είναι εγκατεστημένοι σε συνεχώς αυξανόμενο αριθμό πρατηρίων EKO και bp και η οποία καταναλώνεται ταυτόχρονα από τους φορτιστές EV, μετατρέπει την υπηρεσία φόρτισης EV σε υπηρεσία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

    Η ELPEFUTURE έχει θέσει ως στόχο την εδραίωσή της στην αγορά ταχείας φόρτισης, μέσω της ανάπτυξης εκτεταμένου δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων (Η/Ο) και της προσφοράς αντίστοιχων υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, το δίκτυο φόρτισης της ElpeFuture επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα, με στόχο μερίδιο αγοράς άνω του 30% στην ηλεκτροκίνηση μέσα στην πενταετία, στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί για να ενισχύσει την ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

    Πρόσφατα η  ElpeFuture, ανακοίνωσε νέες χαμηλότερες τιμές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με στόχο την προώθηση της αγοράς της ηλεκτροκίνησης και την πλήρη κάλυψη των αναγκών των αυτοκινητιστών.

    Ειδικότερα, ανταποκρινόμενη στην πρόσφατη εγκύκλιο της ΑΑΔΕ για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, ενημερώνει τους οδηγούς ότι οι τελικές τιμές χρέωσης διαμορφώνονται, πλέον, ως εξής:

    • Φόρτιση AC: 0,45 €/KWh
    • Φόρτιση DC: 0,55 €/KWh

    Παράλληλα, οι αντίστοιχες τελικές τιμές χρέωσης για τους εγγεγραμμένους χρήστες της εφαρμογής ElpeFuture (www.elpefuture.gr), είναι οι ακόλουθες:

    • Φόρτιση AC: 0,40 €/KWh
    • Φόρτιση DC: 0,50 €/KWh 

    Διαβάστε επίσης:

    Φρεντερίκ Αρνό: Ποιος είναι ο «θερμόαιμος» διάδοχος που ανεβάζει τα Tag Heuer

    Ελληνικό: Προχωρούν οι βίλες, ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες

    Ambrosia Capital: Ξεκινά την κάλυψη της Intralot, με τιμή-στόχο τα €1,55 ευρώ με σύσταση αγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ