• Business

    Hellenic Train για την ταλαιπωρία επιβατών: Η εταιρεία δεν ευθύνεται για την αξιοπιστία των υποδομών

    • NewsRoom


    Διακοπή ρεύματος στις υποδομές, το απόγευμα της Πέμπτης, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνταν από τον Σταθμό Λαρίσης προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.

    Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Hellenic Train, αναφέρει ότι το πρόβλημα προκλήθηκε εξαιτίας διακοπής ρεύματος στις υποδομές, ενώ υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται η ίδια η εταιρεία για την αξιοπιστία των υποδομών.

    Ακολουθεί η ανακοίνωση της Hellenic Train:

    «Σήμερα το απόγευμα μια διακοπή ρεύματος στις υποδομές είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνταν από τον Σταθμό Λαρίσης προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.

    Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν στη γραμμή και πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την επαναφορά των επιβατών στους Σταθμούς.

    Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μέσα στην επομένη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου των επιβατών στους προορισμούς τους.

    Όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει.

    Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

    Η Hellenic Train ζητά μία ειλικρινής συγνώμη από τους επιβάτες για αυτό το ατυχές γεγονός, αν και η εταιρεία δεν ευθύνεται για την αξιοπιστία των υποδομών».

    Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες

    Τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης με την πιο γρήγορη αμαξοστοιχία της Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ), το περίφημο «Λευκό Βέλος», το τρένο που κάνει την απόσταση Λάρισα – Αθήνα σε 2,5 ώρες.

    Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε στις 17:20 από την Αθήνα, με προορισμό τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, στις 18:00 σταμάτησε στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας, λίγο έξω από την Αθήνα.

    Το συμβατικό τρένο των 19.22 ακινητοποιήθηκε και αυτό μετά από λίγη ώρα λόγω διακοπής ρεύματος.

    Οι επιβάτες του «Λευκού Βέλους» όπως λένε, δεν είχαν επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία και παρέμειναν επί ώρες εγκλωβισμένοι στο τρένο, κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης (ο κλιματισμός δεν λειτουργούσε, καθώς το τρένο δεν κινούνταν) και απίστευτης ταλαιπωρίας, έχοντας πληρώσει το ακριβότερο εισιτήριο για τη συγκεκριμένη αμαξοστοιχία.

    Την ίδια στιγμή, η συμβατική αμαξοστοιχία που είχε μείνει έξω από τους Αγίους Αναργύρους επέστρεψε στο Σταθμό Λαρίσης με τη βοήθεια ντιζελομηχανής (καθώς η ηλεκτρική δεν λειτουργούσε), οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και έκτοτε παραμένουν εκεί δίχως να ξέρουν όπως προαναφέραμε τι θα γίνει.

    Λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ υπεύθυνοι της εταιρείας τους είπαν πως θα δρομολογηθεί ένα πούλμαν που θα τους μεταφέρει σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Όμως όπως λένε, ένα πούλμαν δεν είναι αρκετό καθώς οι εγκλωβισμένοι επιβάτες είναι πολύ περισσότεροι.

    Να σημειώσουμε πως η απώλεια της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή, δημιούργησε προβλήματα και σε άλλα δρομολόγια, όπως σε αυτά από και προς τη Χαλκίδα αλλά και στον Προαστιακό.

    Διαβάστε επίσης:

    Θεσσαλονίκη: Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες της Hellenic Train

    ΜοU ΟΣΕ – Hellenic Train για υλοποίηση κοινών δράσεων



    ΣΧΟΛΙΑ