• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες της Hellenic Train

    Θεσσαλονίκη: Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες της Hellenic Train


    Αναστάτωση και μεγάλη ταλαιπωρία επικράτησε στον Σταθμό Λαρίσης, καθώς το τελευταίο δρομολόγιο του τρένου με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκε λόγω βλάβης (διακοπή ρεύματος).

    Ενημέρωση δεν υπάρχει εδώ και τέσσερις ώρες, και οι επιβάτες έχουν εξαγριωθεί καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να τους πει αν και πότε θα ταξιδέψουν. Επίσης, ουδείς είναι σε θέση να τους ενημερώσει αν θα διανυκτερεύσουν στην Αθήνα και ποιος θα καλύψει τα έξοδα, ούτε υπάρχει και πρόβλεψη για την επιστροφή του αντίτιμου του εισιτηρίου.

    Τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται νωρίς το απόγευμα με την πιο γρήγορη αμαξοστοιχία της Hellenic Train (πρωην ΤΡΑΙΝΟΣΕ), το περίφημο «Λευκό Βέλος», το τρένο που κάνει την απόσταση Λάρισα – Αθήνα σε 2,5 ώρες.

    Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε σήμερα στις 17:20 από την Αθήνα, με προορισμό τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, από τις 18:00 έχει σταματήσει στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας, λίγο έξω από την Αθήνα.

    Το συμβατικό τρένο των 19.22 ακινητοποιήθηκε και αυτό μετά από λίγη ώρα λόγω διακοπής ρεύματος.

    Οι επιβάτες του «Λευκού Βέλους» όπως λένε, δεν έχουν επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία και παραμένουν  εγκλωβισμένοι στο τρένο, κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης (ο κλιματισμός δεν λειτουργεί, καθώς το τρένο δεν κινείται) και απίστευτης ταλαιπωρίας, έχοντας πληρώσει το ακριβότερο εισιτήριο για τη συγκεκριμένη αμαξοστοιχία.

    Την ίδια στιγμή, η συμβατική αμαξοστοιχία που είχε μείνει έξω από τους Αγίους Αναργύρους επέστρεψε στο Σταθμό Λαρίσης με τη βοήθεια ντιζελομηχανής (καθώς η ηλεκτρική δεν λειτουργούσε), οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και έκτοτε παραμένουν εκεί δίχως να ξέρουν όπως προαναφέραμε τι θα γίνει. Λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ υπεύθυνοι της εταιρείας τους είπαν πως θα δρομολογηθεί ένα πούλμαν που θα τους μεταφέρει σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Όμως όπως λένε, ένα πούλμαν δεν είναι αρκετό καθώς οι εγκλωβισμένοι επιβάτες είναι πολύ περισσότεροι.
    Η εταιρεία δεν έχει βγάλει προς το παρόν κάποια επίσημη ανακοίνωση για την ακινητοποίηση των δύο τρένων και βέβαια για το τι θα γίνει με τους επιβάτες τους.

    Να σημειώσουμε πως η απώλεια της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή, δημιούργησε προβλήματα και σε άλλα δρομολόγια, όπως σε αυτά από και προς τη Χαλκίδα αλλά και στον Προαστιακό.

    Διαβάστε επίσης

    Θεσσαλονίκη: Μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών από εμπρησμούς ζητεί ο εισαγγελέας από την αστυνομία



    ΣΧΟΛΙΑ