ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η CenergyHoldings ανακοινώνει ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια υποβρύχιου καλωδιακού συστήματος μεταφοράς ψηλής τάσης εναλλασσόμενου ρεύματος (exportcablesystem) για το υπεράκτιο αιολικό πάρκοBaltica 2.
Αυτό το σημαντικό έργο πραγματοποιείται από μια κοινοπραξία μεταξύ της Ørsted και PGE PolskaGrupaEnergetyczna,(με ίση συμμετοχή 50-50) η οποία έχει συσταθεί με σκοπό την ανάπτυξη βιώσιμων έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.
Στο πλαίσιο της σύμβασης, η Hellenic Cables θα προμηθεύσει 148χλμ. υποβρυχίων καλωδίων τάσης 275kV με μόνωση XLPE. Επιπλέον, στη σύμβαση περιλαμβάνονται οι εργασίες διασύνδεσης, τερματισμού και δοκιμών πριν τη θέση σε λειτουργία, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας του έργου.
Η Ørsted και η PGE αναπτύσσουν το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Baltica, με δυνητική συνολική ισχύ έως 2,5GW, το οποίο θα αναπτυχθεί σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο, αφορά το έργο Baltica 2, το οποίο θα έχει ισχύ 1,5GW περίπου και βρίσκεται στο πολωνικό τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας, που εκτείνεται μεταξύ Łeba και Ustka.
Η παραγωγή των υποβρυχίων καλωδίων πρόκειται να ξεκινήσει το 2026, με την παράδοση να αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2027, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου. Τα καλώδια θα κατασκευαστούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του καθετοποιημένου εργοστασίου παραγωγής υποβρυχίων καλωδίωντης Hellenic Cables στην Κόρινθο.
Η σύμβαση αυτή υπογραμμίζει τον ζωτικό ρόλο που η Hellenic Cables έχει στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενισχύει τη δέσμευσή της για παροχή καλωδιακών λύσεων υψηλής ποιότητας.
Ο Κώστας Σαββάκης, Γενικός Διευθυντής της Hellenic Cables, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που επιλεχθήκαμε για να παρέχουμε τα καλώδια και τις υπηρεσίες μας στο έργο Baltica 2, τηρώντας τη δέσμευσή μας για την προώθηση λύσεων καθαρής ενέργειας. Η τεχνογνωσία μας στην κατασκευή υποβρυχίων καλωδίων, τις διασυνδέσεις, τους τερματισμούς τους και την πραγματοποίηση δοκιμών, θα παίξει κεντρικό ρόλο στην κατασκευή του θαλάσσιου αιολικούπάρκου και ανυπομονούμε να παραδώσουμε το έργο αυτό με ασφάλεια και επιτυχία.»
Διαβάστε επίσης
Ideal: Πώληση 592.000 ιδίων μετοχών για την ολοκλήρωση της εξαγοράς των Attica Stores
ΔΕΗ: Εντάχθηκε στο CSR Europe – Τι σημαίνει
REDS: Επιβεβαιώνει διαπραγματεύσεις με Trade Estates για πώληση του Smart Park
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης: Στις εκλογές θα κριθώ απέναντι στους αντιπάλους μου, όχι απέναντι στο χάος – Μηνύματα στην Τουρκία
- Ιωάννης Τσακίρης (ΕΤΕπ): Με την επένδυση της Metlen στην παραγωγή γαλλίου, η Ελλάδα περνά από την περιφέρεια στο επίκεντρο
- ONEX RSIS: Σε εφαρμογή η στρατηγική συνεργασία με την κορεατική SSRST
- Δημοσκόπηση ALCO: Σταθερό προβάδισμα 12 μονάδων για ΝΔ, στο 23,5% στην πρόθεση ψήφου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.