• Business

    H Uber θα προχωρήσει σε IPO το 2019

    • NewsRoom

    Ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi


    Η Uber πρόκειται να προχωρήσει σε αρχική δημόσια προσφορά (IPO) το 2019 για την είσοδό της στο χρηματιστήριο, δήλωσε ο CEO της εταιρίας Dara Khosrowshahi την Τετάρτη, τονίζοντας ότι η εταιρία δεν σχεδιάζει να πουλήσει το τμήμα της Advanced Technologies Group αυτή τη στιγμή.

    «Είναι μια σημαντική επένδυση την οποία χτίζουμε και μπορούμε να την αξιοποιήσουμε με όποιο τρόπο θέλουμε. Δεν είναι κάτι το οποίο σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Khosrowshahi στο Reuters για την πώληση του τμήματος που ασχολείται με την αυτόματη οδήγηση.

    Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η Uber είναι αρκετά αισιόδοξη για την επαναφορά των πιλοτικών δοκιμών αυτόματης οδήγησης, μετά το μοιραίο δυστύχημα ενός αυτόνομου αυτοκινήτου της Uber στην Αριζόνα τον Μάρτιο.

    Η Advanced Technologies Group θα είναι «σίγουρα» τμήμα της Uber και μετά την IPO, υπογράμμισε ο Khosrowshahi, ωστόσο θα συνεργαζόταν και με άλλες εταιρίες που αναπτύσσουν τεχνολογία αυτόματης οδήγησης.

    Τον προηγούμενο μήνα, η Toyota δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να επενδύσει 500 εκατ. δολάρια στην Uber για να αναπτύξουν από κοινού αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Uber: Γιατί η Φινλανδία ανοίγει ξανά την πόρτα στην εταιρία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Toyota: Ανακαλεί 1 εκατομμύριο οχήματα



    ΣΧΟΛΙΑ