• Business

    H Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών υποδέχεται αύριο τους φακέλους συμμετοχής στη δημοπρασία για το 5G

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Κωνσταντίνος Μασσἐλος. Πρόεδρος ΕΕΤΤ


    Ο διαγωνισμός για τα δικαιώματα χρήσης Ραδιοφάσματος, στις ζώνες των 700 MHz, 2 GHz, 3400-3800 MHz και 26 GHz, περνά αύριο, Παρασκευή, στην επόμενη φάση του, με την κατάθεση στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) των φακέλων συμμετοχής στη διαδικασία.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη για τη συμμετοχή τέταρτου φορέα (παρόχου κινητής τηλεφωνίας) εκτός των Cosmote, Vodafone και Wind. Στο παρά πέντε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαγωνιστική διαδικασία εξέταζε μια ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και μένει να δούμε το τι τελικά θα πράξει.

    Οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο για τη υποβολή ενστάσεων έως 3/11/2020, ενώ η απόφαση της ΕΕΤΤ επί των ενστάσεων και η ανακοίνωση οριστικού καταλόγου προεπιλογής και αποστολή των Δελτίων Συμμετοχής έχει οριστεί για τις 11/11/2020. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

    Εφόσον πουληθούν όλες οι προς διάθεση φασματικές περιοχές το συνολικό τίμημα που θα καταβάλουν οι τρεις πάροχοι Cosmote, Vodafone και Wind για τις άδειες 5G θα διαμορφωθεί σε 367,319 εκατ. ευρώ (με βάση τις τιμές εκκίνησης της δημοπρασίας).

    Οι πάροχοι που θα αδειοδοτηθούν υποχρεούνται εντός 3 ετών να καλύψουν με ευρυζωνικές υπηρεσίες (ονομαστικός ρυθμός μετάδοσης τουλάχιστον 100 Mbps στην καθοδική ζεύξη) γεωγραφικές περιοχές που κατοικεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού και το 60% των εθνικών οδών, των αυτοκινητόδρομων και του σιδηροδρομικού δικτύου, Αθήνα – Πάτρα και Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

    Για την καταβολή του εκπλειστηριάσματος έχουν δοθεί δύο επιλογές: Η μία είναι η καταβολή του 100% τοις μετρητοίς εντός 10 ημερών από την απόφαση της ΕΕΤΤ με την οποία ανακηρύσσονται υπερθεματιστές και η δεύτερη το 30% του εκπλειστηριάσματος τοις μετρητοίς εντός δέκα 10 ημερών και το υπολειπόμενο 70% σε 9 ετήσιες δόσεις, προσαυξημένες με το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου δωδεκάμηνης διάρκειας προσαυξημένο κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες, με ημερομηνία πρώτης καταβολής την 10η Ιανουαρίου 2024.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ