• Business

    Γ.Βαρδινογιάννης στην Εξεταστική: Δεν άκουσα από κανέναν ότι το Star έχασε την άδεια – Θα δικαιωθούμε στο ΣτΕ (video)

    • NewsRoom
    Γιάννης Βαρδινογιάννης, Πρόεδρος Coral, αντιπρόεδρος Motor Oil

    Γιάννης Βαρδινογιάννης, Πρόεδρος Coral, αντιπρόεδρος Motor Oil


    Εγώ δεν άκουσα ότι το Star έχασε την άδεια, δήλωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη Διερεύνηση της Νομιμότητας της Δανειοδότησης των Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και των Ιδιοκτητριών Εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα Τραπεζικά Ιδρύματα.

    Αναφερόμενος στο status quo με τις προσωρινές άδειες των καναλιών, ο Τζίγκερ χαρακτήρισε ανεξήγητο “πώς τόσα χρόνια ρισκάραμε τις περιουσίες μας με τις προσωρινές τηλεοπτικές άδειες” και στη συνέχεια απάντησε για τις σχέσεις της οικογένειας Βαρδινογιάννη με εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου και για το πόσο καθοριστική ήταν η ιδιοκτησία του Star στην εξέλιξή τους.

    “Γνωρίζω πολύ κόσμο στην πολιτική. Είναι πολύ φυσιολογικό και δεν νομίζω ότι μου δίνει περισσότερο κύρος ένα κανάλι”, παρατήρησε και παρουσίασε ως εύλογη τη σχέση της οικογένειάς του, που έχει πολύχρονη οικονομική δραστηριότητα, με τον πολιτικό κόσμο.

    “Συνεργαζόμαστε με όλα τα κόμματα και τα γραφεία Τύπου”, είπε και σημειώνοντας πως η οικογένειά του δραστηριοποιείται στα Μέσα Ενημέρωσης από το 1980, απέρριψε αιτιάσεις περί επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων. “Στο Star δεν έχουμε πολιτικούς προσανατολισμούς, πιστεύω ότι είμαστε το πιο ισορροπημένο δελτίο”, συμπλήρωσε για το δελτίο ειδήσεων του καναλιού και το βαθμό επηρεασμού της κοινής γνώμης.

    “Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, σοβαρή, αρκετά εύπορη, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα. Και καμία απαγόρευση δεν μπορεί να υπάρχει για τα μέλη της οικογένειάς μου να συμμετάσχουν σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης», προσέθεσε ο κ. Βαρδινογιάννης για να υπογραμμίσει πως τα δάνεια που έχει λάβει η εταιρία «Νέα Τηλεόραση» από τις τράπεζες, ανέρχονται στα 69 εκατ. ευρώ -ποσό απόλυτα καλυμμένο- και εξυπηρετούνται όλα κανονικά.

    Όσο για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και το γεγονός ότι στη δημοπρασία η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη άδεια, ο Τζίγκερ παρέπεμψε στην πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ προϊδέασε για τα σχέδια της οικογένειας προκειμένου το Star να συνεχίσει να εκπέμπει κανονικά.

    “Εγώ δεν άκουσα ότι έχασα την άδεια. Το κανάλι έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του. Ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε από κει και πέρα. Εκπονούμε για την επόμενη μέρα διάφορα σχέδια για να συνεχίσουμε την εκπομπή του σταθμού. Δεν σκοπεύουμε να εκπέμψουμε παράνομα. Γίνονται όλες οι επιχειρηματικές ενέργειες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του σταθμού. Έχουμε ήδη δώσει αρκετά δικά μας χρήματα για να υπάρχει, και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια”, διεμήνυσε, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για το τι προτίθεται να κάνει σε περίπτωση που το Star δεν πάρει τελικά άδεια.

    Όσον αφορά το χαμηλό του “χτυπήματος” κατά τη διαδικασία της δημοπρασίας (σ.σ. η προσφορά του Star δεν είχε ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ -πολύ χαμηλότερα δηλ. εκείνες των υπολοίπων συμμετεχόντων) ο κ. Βαρδινογιάννης ήταν αφοπλιστικός:

    “Εμείς εκτιμήσαμε ότι τα 15 εκατ. ευρώ για να κερδίσουμε μια άδεια ήταν ένα ποσό αρκετά υψηλό. Εκτιμήσαμε όμως ότι αυτά τα 15 εκατ. μέσα στο χρόνο θα μπορούσαμε να τα πάρουμε πίσω”, είπε, ενώ σε ερώτηση για το αν πίσω απο τις πολύ μεγαλύτερες προσφορές των άλλων ανταγωνιστών κρύβονται άλλα πράγματα, δεν θέλησε να απαντήσει.

    Για το Mega τέλος, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δηλωσε πως υπήρχε διάθεση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, “αλλά τελικώς δεν έγινε”, χωρίς να ξέρει γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/erixe-ti-vomva-o-kouroumplis-iparchoun-pinikes-efthines-stin-ipothesi-kalogritsa/75574

     



    ΣΧΟΛΙΑ