• Business

    Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Από κοινού με ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η Grid Telecom στο Utra Fast Broadband

    Γιώργος Ψυρρής (Grid Telecom), Μανούσος Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ)


    “Αποφασίσαμε να διαμορφώσουμε από κοινού σχήμα 50-50 για να κατέβουμε μαζί με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή,  στο Utra Fast Bradband”, είπε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ κ. Μανούσος Μανουσάκης. Όπως είπε η εταιρεία ανταποκρίθηκε θετικά σε μια πρόταση που της είχε γίνει από το καλοκαίρι.

    Σημείωσε ότι, στρατηγική του ΑΔΜΗΕ είναι η μετατροπή του σε ένα όμιλο που θα διαχειρίζεται όλες τις διαφορετικές υποδομές που διαθέτει. Το δίκτυο του ΑΔΜΗΕ είναι σε σήμερα στα 3.000 χλμ και τα επόμενα χρόνια με την υλοποίησης επενδύσεων θα φτάσει στα 6.000 χλμ.

    Η ανάπτυξη του δικτύου 5G, οι εξελίξεις στα data centers με τον ερχομό της Microsoft και το Utra Fast Broadband, δημιουργούν νέα δεδομένα για την ανάπτυξη της Grid Telecom  θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, σημείωσε επίσης ο κ. Μανουσάκης.

    “Μας ενδιαφέρει να αποκτήσουμε ένα μεγάλο footprint στη χονδρική αγορά και να δώσουμε τις υπηρεσίες μας στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Συνεργαστήκαμε με την ΤΕΡΝΑ Energy γιατί μας ενδιαφέρει να δούμε κατά πόσο βγαίνει αυτό το έργο”, εξήγησε ο επικεφαλής της εταιρείας Γιώργος Ψυρρής.

    Όπως εξήγησε, η φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου δεν έχει ολοκληρωθεί, τα τελικά τεύχη της σύμβασης με τους ακριβείς όρους δεν έχουν ολοκληρωθεί και θέλουμε να δούμε τί έχει περάσει από όσα είπαμε στον ανταγωνιστικό διάλογο. Το πλάνο κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών θα ξεκινήσει μετά.

    Όσον αφορά τη δραστηριότητα στις οπτικές ίνες, ανέφερε, ότι η εταιρεία,  μετά τη Wind είναι σε συζητήσεις με Vodafone και OTE για να δώσει σκοτεινή ίνα.

    Ο κ. Ψυρρής, σημείωσε ότι στα data centers υπάρχει μεγάλη ευκαιρία, και ότι οποιοδήποτε μεγάλο datacenter είναι πελάτης του ΑΔΜΗΕ. Σημείωσε ότι η Microsoft έκανε την αρχή, θα έρθουν κι άλλοι δημιουργώντας μια νέα δυναμική αγορά για τη χώρα.

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ