• Business

    Graff Diamonds: Ο δισεκατομμυριούχος των διαμαντιών πλήρωσε σε χάκερς 7,5 εκατ. δολάρια σε Bitcoin

    • Bloomberg
    Laurence Graff

    Laurence Graff


    Το πολυτελές βρετανικό κοσμηματοπωλείο Graff Diamonds Corp. κατέβαλε λύτρα 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin σε μια ρωσική συμμορία χάκερς, η οποία διέρρευσε δεδομένα των υψηλού προφίλ πελατών του, σύμφωνα με αγωγή που κατατέθηκε στο Λονδίνο.

    Η Graff, στο πελατολόγιο της οποίαw περιλαμβάνονται μέλη της βασιλικής οικογένειας της Μέσης Ανατολής, μήνυσε την ασφαλιστική της εταιρεία για απώλειες λόγω του εκβιασμού, λέγοντας ότι η πληρωμή των λύτρων πρέπει να καλύπτεται από το συμβόλαιό της.

    Η Graff που φημίζεται για τα διαμάντια της, ισχυρίζεται ότι η Travelers Companies Inc. αρνείται να πληρώσει τις ζημιές που υπέστη λόγω της καταβολής των λύτρων σε Bitcoin.

    Η ομάδα χάκερς Conti επιτέθηκε στο αγαπημένο κοσμηματοπωλείο της υψηλής κοινωνίας τον Σεπτέμβριο του 2021, διαρρέοντας δεδομένα σχετικά με τις βασιλικές οικογένειες της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ και του Κατάρ. Τα μέλη της Conti, σε μία ασυνήθιστη κίνηση, ζήτησαν συγγνώμη από τις οικογένειες, αλλά απείλησαν να διαρρεύσουν περισσότερα από τα δεδομένα της Graff που είχαν στη διάθεση τους.

    «Στόχος μας είναι να δημοσιεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες της Graff σχετικά με τις οικονομικές δηλώσεις που γίνονται από τη νεοφιλελεύθερη πλουτοκρατία των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της ΕΕ, η οποία προβαίνει σε προκλητικά ακριβές αγορές όταν οι χώρες καταρρέουν υπό την οικονομική πίεση», ανέφερε η ομάδα.

    Η Conti αποδέχτηκε την προσφορά της Graff για το ήμισυ της αρχικής απαίτησης των 15 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα πορτοφόλι Bitcoin στις 3 Νοεμβρίου 2021, προκειμένου να σταματήσει τη δημοσίευση περισσότερων από τα δεδομένα της. Από τότε, η τιμή του Bitcoin έχει πέσει κατακόρυφα, πράγμα που σημαίνει ότι ο Graff πλήρωσε τα λύτρα σε μία από τις υψηλότερες τιμές του κρυπτονομίσματος.

    Δεν είναι σαφές εάν η Conti εξαργύρωσε την πληρωμή Bitcoin εκείνη τη στιγμή. Πάντως τα λύτρα που πλήρωσε η Graff αντιστοιχούσαν σε 118 Bitcoin στις 4 Νοεμβρίου — αλλά στο Λονδίνο την Τρίτη, τα 118 Bitcoin είχαν αξία μικρότερη των 2,3 εκατ. δολαρίων.

    Bitcoin hit highest-ever value in November 2021
    Το Bitcoin κατέγραψε την ιστορικά υψηλότερη τιμή του τον Νοέμβριο του 2021

    «Οι εγκληματίες απείλησαν με στοχευμένη δημοσίευση των προσωπικών αγορών των πελατών μας», είπε ένας εκπρόσωπος της Graff. «Ήμασταν αποφασισμένοι να λάβουμε όλα τα δυνατά μέτρα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά τους και έτσι διαπραγματευτήκαμε μια πληρωμή που εξουδετέρωσε επιτυχώς αυτή την απειλή».

    «Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από την προσπάθεια της Travelers Companies Inc. να αποφύγει τη διευθέτηση αυτού του ασφαλισμένου κινδύνου. Δεν μας άφησαν άλλη επιλογή από το να προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο», είπαν.

    Ο Laurence Graff, που έχει τον έλεγχο του κοσμηματοπωλείου, διαθέτει περιουσία 5,9 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg Billionaire Index.

     Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Το χειρότερο τρίμηνο της δεκαετίας – Επιστροφή στα 28.000 δολάρια βλέπει η Deutsche Bank



    ΣΧΟΛΙΑ