• Business

    Γρ. Σαράντης: Το bonus των 1,5 εκατ. μετοχών και η αντίδραση των μετόχων στην πολιτική αποδοχών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κυριάκος και Γρηγόρης Σαράντης

    Κυριάκος και Γρηγόρης Σαράντης


    Bonus στο προσωπικό αλλά και ισχυρές αντιρρήσεις από τους μετόχους μειοψηφίας είχε η χθεσινή γενική συνέλευση της Γρ. Σαράντης.

    Η εταιρεία της οικογένειας Σαράντη με το ισχυρό αποτύπωμα στην αγορά των καταναλωτικών ειδών φρόντισε να επιβραβεύσει τα υφιστάμενα αλλά και να δώσει επιπλέον κίνητρα για την προσέλκυση ικανών στελεχών από την αγορά, αποφασίζοντας την δωρεάν διάθεση έως 1,5 εκατ. ίδιες μετοχές, παράλληλα με το υφιστάμενο πρόγραμμα stock option.

    Ωστόσο κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ένα από τα ζητήματα αιχμής ήταν η τροποποίηση της αποδοχής αποδοχών, όπου ένα μεγάλο ποσοστό από τους παριστάμενους μετόχους εκδήλωσαν ισχυρές αντιρρήσεις, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που η εταιρεία παραθέτει. Συγκεκριμένα, την αναθεωρημένη Πολιτική Αποδοχών καταψήφισε το 36,91% των παρισταμένων μετόχων, ποσοστό στο οποίο όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να περιλαμβάνει και fund που κατέχουν ισχυρές θέσεις στην εταιρεία.

    Για τη χρήση του 2019 πάντως οι μεικτές αποδοχές των μελών του διοικητικού συμβουλίου για τη χρήση 2019 ανήλθαν εν συνόλω 1,499 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 626.263 ευρώ έλαβε ο Κυριάκος Σαράντης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και 309.233 ευρώ, ο Γρηγόρης Σαράντης, πρόεδρος της εταιρείας. Χρονιά κατά την οποία οι μέσες ετήσιες μεικτές αποδοχές του προσωπικού αυξήθηκαν κατά 5,3%.

    Στο μεταξύ, η εταιρεία συνεχίζει να διαγράφει εξαιρετική πορεία ακόμη και μέσα στην πανδημία. Συγκεκριμένα στο εννεάμηνο του 2020, οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 286,47 εκατ. ευρώ από 266,82 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019, καταγράφοντας άνοδο κατά 7,37% ενώ και τα EBITDA, αυξήθηκαν κατά 28,57% και έφθασαν στα 45,52 εκατ. ευρώ από 35,41 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019.

    Σήμερα, η χρηματιστηριακή αξία της Γρ. Σαράντης ανέρχεται σε 632,4 εκατ. ευρώ. Πέρυσι, σε ένα πτωτικό χρηματιστήριο η μετοχή της εταιρείας έκλεισε με κέρδη 9,74%, έχοντας πολύ καλύτερη «συμπεριφορά» από τον Γενικό Δείκτη που έχασε 11,75%. Φέτος, ενώ ο Γενικός Δείκτης χάνει 2,67%, η μετοχή του Σαράντη υποχωρεί κατά 3,2% αφού ξεκίνησε τη χρονιά από τα 9,35 ευρώ και χθες έκλεισε στα 9,05 ευρώ.

    Ο όμιλος Σαράντη ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1930 και από το 1956 εδρεύει στην Αθήνα ενώ  αποτελεί σήμερα μία από τις ηγετικές εταιρείες στην παραγωγή και εμπορία καταναλωτικών προϊόντων. Η δραστηριότητά μας επικεντρώνεται στους κλάδους καλλυντικών και αρωμάτων, προϊόντων προσωπικής φροντίδας και περιποίησης, προϊόντων οικιακής χρήσης, καθώς και προϊόντων υγείας και φροντίδας και εξάγει σε περισσότερες από 35 χώρες.

    Διαβάστε επίσης

    Σαράντης: Νέα πολιτική επιβράβευσης για την προσέλκυση ικανών στελεχών

    Σαράντης: ΕΓΣ στις 24 Φεβρουαρίου για δωρεάν διάθεση μετοχών στο προσωπικό

    Sarantis: Γιατί ανεβάζουν τον πήχη για τη μετοχή οι αναλυτές της Eurobank Equities



    ΣΧΟΛΙΑ