• Business

    Goulandris Bros: Δυνατό deal από τη ναυτιλιακή

    Goulandris Bros - Olga V

    Goulandris Bros – Olga V


    Στην πώληση ενός bulk carrier για 8,8 εκατομμύρια δολάρια προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Goulandris Bros. Πρόκειται για το πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου Zagora (χωρητικότητας 73.435-dwt και κατασκευής 2001) το οποίο αγοράστηκε από μία εταιρεία της Κίνας.

    Το «χτισμένο» στα ναυπηγεία Sumitomo της Ιαπωνίας φορτηγό πλοίο αγοράστηκε από την ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή, το 2004 για ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 37 εκατομμύρια δολάρια.

    Σημειώνεται πως η Goulandris Bros είχε αρκετό καιρό να κάνει κάποια κίνηση στον τομέα των αγοραπωλησιών. Για την ακρίβεια η τελευταία κίνηση έγινε το 2011, όταν και πούλησε το bulk carrier Lavadara (χωρητικότητας 69.000-dwt και κατασκευής 1996) για 22.5 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο στόλος της ναυτιλιακής -πριν την πώληση του Zagora- απαρτίζεται από οκτώ φορτηγά πλοία τα οποία είναι είτε panamaxes είτε post-panamaxes. Ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου είναι τα οκτώ χρόνια.

    Η εταιρεία έχει ακόμη ένα αρκετά μεγάλο (ηλικιακά) bulk carrier το οποίο ενδεχομένως σε λίγο καιρό να ανήκει σε διαφορετικά χέρια. Ο λόγος για το Rodon Amarandon (χωρητικότητας 74.090-dwt και κατασκευής 2001).

    Όσον αφορά τα νεότερα bulkers του στόλου της, αυτά είναι τα Amadeus (χωρητικότητας 81.676-dwt και κατασκευής 2016) και το Olga V (χωρητικότητας 81.6450-dwt και κατασκευής 2017). Και τα δύο πλοία μαζί κόστισαν στη ναυτιλιακή 66 εκατομμύρια δολάρια περίπου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδ. Λαιμός: Δύο ακόμα bulkers μπήκαν… ινκόγκνιτο στον στόλο της Unisea

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινέζοι… νίκησαν τους Έλληνες εφοπλιστές και πήραν τάνκερ σε πλειστηριασμό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: IMO: Στην κατηγορία «Α» του συμβουλίου η Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ