• Business

    Google: Προχωράει σε απολύσεις 12.000 εργαζομένων

    • NewsRoom
    Sundar Pichai, CEO Google

    Sundar Pichai, CEO Google


    Μετά τις Amazon, Microsoft και Meta, ένας ακόμα μεγάλος παίκτης της Big Tech προχωράει σε μαζικές απολύσεις.

    Η Alphabet Inc, μητρική της Google καταργεί 12.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της σε υπόμνημα προσωπικού που κοινοποιήθηκε στο Reuters.

    Οι απολύσεις θα επηρεάσουν όλες τις ομάδες της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο με τις πρώτες να αφορούν το προσωπικό των ΗΠΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    Αυτές οι κινήσεις έρχονται κατά τη διάρκεια μιας περιόδου οικονομικής αβεβαιότητας με τους τεχνολογικούς κολοσσούς Google και Microsoft να προχωρούν σε μεγάλες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη.

    Ο Sundar Pichai, Διευθύνων Σύμβουλος της Alphabet, δήλωσε στο σημείωμα: «Είμαι σίγουρος για την τεράστια ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας χάρη στη δύναμη της αποστολής μας, την αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και τις πρώτες επενδύσεις μας στην τεχνητή νοημοσύνη».

    Συνεχίζονται οι μαζικές περικοπές στον τομέα της τεχνολογίας

    Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα περικόψει το 5% του δυναμικού της, δηλαδή περίπου 10.000 εργαζόμενους. Η εταιρεία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να παρουσιάσει τα εταιρικά της αποτελέσματα με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η εταιρεία θα καταγράψει την χαμηλότερη αύξηση εσόδων εδώ και έξι χρόνια.

    «Κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπήρξε ταχεία επιτάχυνση. Νομίζω ότι θα περάσουμε μια φάση όπου υπάρχει κάποια ομαλοποίηση της ζήτησης», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Σατία Ναντέλα.

    Αντίστοιχα και η Amazon ετοιμάζεται για νέο γύρο απολύσεων, ο οποίος θα επηρεάσει 18.000 εργαζόμενους. Η Amazon άρχισε να ειδοποιεί τους υπαλλήλους μέσω email νωρίς την Τετάρτη, με τις περικοπές να αφορούν προσωπικό από τις ΗΠΑ και τον Καναδά μέχρι την Κίνα και τη  Κόστα Ρίκα.
    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ