• Business

    Γκραφιτάδες θα διακοσμήσουν το εργοστάσιο του Έλον Μασκ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Space X: Νέο ρεκόρ ταυτόχρονης παρουσίας 14 ανθρώπων στο διάστημα (pics)

    Έλον Μασκ


    Πίστεψαν ότι πρόκειται για αστείο κι όλα τα σχόλια που συγκέντρωσε προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνταν, όμως ο ιδιοφυής και απρόβλεπτος Έλον Μασκ έλεγε την αλήθεια.

    Μια πρόσκληση στην ουσία απηύθυνε προς τους ανά τον κόσμο γκραφιτάδες, προκειμένου να διακοσμήσουν το νέο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο. «Αν θέλετε να βοηθήσετε στην κάλυψη του Giga Berlin με εξαιρετικά γκράφιτι, στείλτε μας το έργο σας», έλεγε το tweet που είχε γράψει τον περασμένο Φεβρουάριο αλλά αρχικά, ελάχιστοι τον πήραν στα σοβαρά. Όταν όμως η είδηση επιβεβαιώθηκε από το επίσημο κανάλι της εταιρείας φαίνεται ότι πολύ έσπευσαν. Ήδη μάλιστα οι προτάσεις για την διακόσμηση του νέου, ιλιγγιωδών διαστάσεων εργοστασίου έχουν υποβληθεί.

    Ο Έλον Μασκ φιλοδοξεί να κάνει το εργοστάσιο «ένα κόσμημα του Βρανδεμβούργου», όπως έχει πει, χρησιμοποιώντας την «φοβερή τέχνη γκράφιτι» για να καλύψει τους εκτεταμένους τοίχους του. Αλλά το ζήτημα είναι πότε θα ανοίξει αυτό το εργοστάσιο. Γιατί η κατασκευή του, που θα επιτρέψει στην Tesla να αναπτύξει το τελευταίο της μοντέλο Y στην Ευρώπη μπορεί να ολοκληρώθηκε επίσημα, ωστόσο κάποια προβλήματα, που παρουσιάσθηκαν στην γραμμή παραγωγής καθυστερούν την παράδοσή του. Διαρκώς έτσι, δίνονται και νέες εξάμηνες παρατάσεις.

    Ο Έλον Μασκ στο χώρο κατασκευής του εργοστασίου

    Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Automobilwoche μάλιστα, το οποίο επικαλείται ασφαλείς πηγές εκ των έσω το εργοστάσιο προβλέπεται να ανοίξει μετά τον Ιανουάριο του 2022.

    Το βέβαιο είναι ότι ο γίγας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου έχει πίσω του την τεράστια υποστήριξη της γερμανικής κυβέρνησης για το έργο.

    Όχι όμως και του Τύπου και του κοινού. Η εφημερίδα FAZ για παράδειγμα κάλεσε τους επενδυτές να ξεφορτωθούν τις μετοχές τους στην Tesla, θεωρώντας ότι το έργο ήταν υπερτιμημένο σε σύγκριση με τους γερμανούς αντιπάλους, που είναι βέβαια η Mercedes και η Daimler.

    Μεγάλες αντιδράσεις εξάλλου εξακολουθεί να έχει από τους περιβαλλοντολόγους, που τον κατηγορούν ότι αποψίλωσε μία τεράστια περιοχή από τα δέντρα της προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον.

    Αν όλα αυτά θα αμβλυνθούν από τα γκράφιτι στους τοίχους είναι αμφίβολο…

    Το γιγαντιαίο εργοστάσιο Tesla στο Βερολίνο

    Διαβάστε επίσης

    Ελον Μασκ: Το σίριαλ με τα tweets για τα κρυπτονομίσματα συνεχίζεται – Σκαμπανεβάσματα για το Bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ