• Business

    Γιώργος Βήλος (Fraport Greece): «Πόλος έλξης» το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης – EasyJet, Volotea & British Airways ζητούν νέα slots

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γιώργος Βήλος

    Γιώργος Βήλος. Γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece


    Την αναβάθμιση των εμπορικών χώρων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται στην Ελλάδα, στα πρότυπα των ανεπτυγμένων αεροδρομίων του εξωτερικού δρομολογεί η Fraport, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

    Αυτό ανέφερε στο πλαίσιο του διαδικτυακού συνεδρίου της Prodexpo North ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, σχολιάζοντας την «επόμενη μέρα» των περιφερειακών αεροδρομίων, μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό τους.

    Ο κ. Βήλος έκανε ειδική αναφορά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως η ανάπτυξή του αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση της γερμανικής εταιρείας λόγω του μητροπολιτικού ρόλου που παίζει στην ευρύτερη περιοχή. «Στη Θεσσαλονίκη δεν βλέπουμε μόνο τον τερματικό σταθμό, αλλά και την ευρύτερη περιοχή και τις προοπτικές ανάπτυξης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η επέκταση των χώρων που θα στεγάζονται εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια. Συγκεκριμένα, ο κ. Βήλος σημείωσε πως στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» δημιουργήθηκαν συνολικά 3.650 τ.μ νέοι χώροι λιανικής πώλησης (αύξηση 150% σε σχέση με το παρελθόν) και 3.000 τ.μ νέοι χώροι εστίασης (+150%), στους οποίους θα φιλοξενηθούν καταστήματα μεγάλων αλυσίδων εστίασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Βήλο, καταβάλλονται προσπάθειες για την προσέλκυση περισσότερων δρομολογίων από το εξωτερικό, προσθέτοντας μάλιστα πως υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση για νέα slots από διάφορες αεροπορικές, όπως η EasyJet, η Volotea και η British Airways.

    Έσπευσε μάλιστα να τονίσει πως η ρωσική S7 ξεκινάει δρομολόγια συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με την Μόσχα ενώ και την προσθήκη νέων δρομολογίων σχεδιάζει και η Aegean.

    Σχολιάζοντας τις τουριστικές προοπτικές της συμπρωτεύουσας, το στέλεχος της Fraport ανέφερε πως πριν την πανδημία το 70% των επιβατών του αεροδρομίου προέρχονταν από το εξωτερικό, για να συμπληρώσει πως μετά τις επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέου terminal 34.000 τ.μ, το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 45% περισσότερους επιβάτες (υπολογίζονται σε πάνω από 10 εκατομμύρια).

    Διαβάστε ακόμη:

    Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του το επενδυτικό πρόγραμμα 440 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση 14 αεροδρομίων της χώρας

    Fraport Greece: Νέες απώλειες άνω του 60% στην επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο – Η πορεία των επενδύσεων και… η Lufthansa

    Βήλος (Fraport Greece) στο mononews: «Η Ελλάδα ψηλά στην ατζέντα των αεροπορικών – Κανονικά οι επενδύσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ