• Business

    Γιώργος Προκοπίου: Με 2500 ακίνητα επενδύει ξανά στη ναυτιλία


    Ο κ. Γιώργος Προκοπίου τις τελευταίες μέρες έκανε την έκπληξη! Ο δαιμόνιος εφοπλιστής, ο οποίος, όπως φημολογείται, διαθέτει 2500 ακίνητα σε ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου (Ελλάδα-Γαλλία-Ιταλία κ.λπ), αποφάσισε να επενδύσει ξανά στη ναυτιλία. Για την ακρίβεια, όπως έγραψε το mononews.gr, η εταιρεία του Dynacom εξαγόρασε δυο πλοία τύπου boxships έναντι 7,5 εκ. δολαρίων το κάθε ένα.

    prokopiou-1
    Ο εφοπλιστής κ. Γιώργος Προκοπίου

    Η εταιρεία που υλοποίησε τη νέα αυτή επιχειρηματική κίνηση είναι η Sea Traders, μητρική εταιρία του εφοπλιστή Προκοπίου, στελέχη της οποίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν την κίνηση αυτή. Τα δυο boxships είναι το RHL Fidelitas το οποίο έχει μετονομαστεί σε “Σοφία Ι” και RHL Fiducia το οποίο θα διαπραγματεύεται ως “Cornelia I”. Και τα δυο είναι κατασκευής 2010.

    Ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου είχε χρόνια να δραστηριοποιηθεί στα πλοία τύπου boxships, μετά και την ίδρυση της εταιρείας Sea Traders στη 10ετία του 1970. Αντιθέτως είχε επεκταθεί στα tankers και στα LNG και ανανέωσε τον στόλο της Sea Traders.

    Φανατικός του real estate

    Ο Γιώργος Προκοπίου φημίζεται για την αγάπη του στο real estate. Όπως αναφέρουν φήμες, προ ολίγων ετών, δε δίστασε να “μονομαχήσει” ακόμα και με τον Sylvio Berlusconi για την εξαγορά μιας από τις διασημότερες βίλες στο ξακουστό Portofino της Ιταλίας για 25.000.000 ευρώ. Εδώ και λίγους μήνες πραγματοποίησε και μια εκλεκτική αγορά στο Λονδίνο και συγκεκριμένα απέναντι ακριβώς από το Hyde Park και έτσι, απολαμβάνει πλέον το μοναδικό προνόμιο του να είναι ένας από τους δισεκατομμυριούχους ενοίκους στο ακριβότερο κτιριακό συγκρότημα του κόσμου, το One Hyde Park.

    Το συγκρότημα κατοικιών, One Hyde Park, στο Λονδίνο
    Το συγκρότημα κατοικιών, One Hyde Park, στο Λονδίνο

    Ο «βασιλιάς» του real estate – τον αποκαλούν έτσι επειδή ακριβώς έχει επενδύσει σε δεκάδες ακίνητα ανά τον κόσμο – πλήρωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το City, ένα ποσό που ξεπέρασε τα 20.000.000 ευρώ για να αποκτήσει ένα διαμέρισμα στο συγκρότημα One Hyde Park του Knightsbridge! Πρόκειται για το πρότζεκτ που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι αδερφοί Nick και Christian Candy, σε συνεργασία με εταιρία συμφερόντων του Hamad Al Thani, πρωθυπουργού του Qatar.

    Το διαμέρισμα βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στον ένατο όροφο του συγκροτήματος, εκτείνεται σε 3.500 τ.μ., διαθέτει τέσσερις κρεβατοκάμαρες και έχει εκπληκτική θέα στο Hyde Park.

    Εξωτερική άποψη του συγκροτήματος One Hyde Park, σπίτι πολλών επωνύμων και πλέον και του κ. Προκοπίου
    Εξωτερική άποψη του συγκροτήματος One Hyde Park, σπίτι πολλών επωνύμων και πλέον και του κ. Προκοπίου

    Στους γείτονες του κ. Προκοπίου συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Vladimir Doronin, ο πρωθυπουργός του Qatar, Hamad Al Thani αλλά και ο κ. Νίκος Παπανδρέου, αδερφός του πρώην πρωθυπουργού που βρέθηκε να διατηρεί το δικό του διαμέρισμα στο ακριβότερο σύμπλεγμα κατοικιών στον κόσμο.

    Αυτή η αγορά είναι η τελευταία επενδυτική κίνηση του κ. Γιώργου Προκοπίου, ο οποίος μέχρι το 2010, ήταν πολύ γνωστός μόνο στους εφοπλιστικούς κύκλους.

    Το όνομά του συζητήθηκε πολύ εκείνη την χρονιά, όταν έγινε γνωστό από διεθνή μέσα, ότι αγόρασε την περίφημη Villa Christina στο jet set θέρετρο του Portofino, μια από τις, κατά γενική ομολογία, ωραιότερες κατοικίες της Ιταλικής Ριβιέρας. Για την αγορά της «κονταροχτυπήθηκε» σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Ιταλικών ΜΜΕ, με τον τότε πρωθυπουργό Sylvio Berlusconi, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς να την αποκτήσει. Τελικά, ο Έλληνας εφοπλιστής βγήκε νικητής στον άτυπο αυτό πλειστηριασμό και παρόλο που το ποσό της αγοράς δεν έγινε γνωστό, τα σενάρια το τοποθετούν στα 25.000.000 ευρώ! Η βίλα βρίσκεται σε έναν απίστευτης ομορφιάς κόλπο στο Portofino είναι χτισμένη κυριολεκτικά πάνω στον βράχο και χάρη σε αυτή, ο Έλληνας εφοπλιστής έγινε πάλι γείτονας πολλών διασημοτήτων. Μεταξύ αυτών οι σχεδιαστές μόδας Domenico Dolce & Stefano Cabbana, o Giorgio Armani αλλά και o πρόεδρος της Pirelli, Marco Provera. Ο ίδιος πηγαίνει στον επίγειο αυτό παράδεισο της Ιταλίας σχεδόν κάθε καλοκαίρι, κρατώντας όμως όπως πάντα στην ζωή του, ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους.

    Η διάσημη Villa Christina, χτισμένη κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα στο Portofino

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα που τον αφορούν, ο κ. Προκοπίου από το 2005 μέχρι σήμερα απέκτησε πάρα πολλά ακίνητα ανά τον κόσμο με συνολική αντικειμενική αξία που ξεπερνάει τα 280.000.000 ευρώ.

    Η αγορά του περίφημου διαμερίσματος στο One Hyde Park είναι αναμφίβολα το κερασάκι στην τούρτα του real estate βασιλείου που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια.

    Το άλλο του βασίλειο βρίσκεται στη θάλασσα, αφού ο κ. Γιώργος Προκοπίου είναι ένας από τους πιο δυνατούς Έλληνες εφοπλιστές. Η εταιρεία του Dynacom με δυναμικό πάνω από 60 δεξαμενόπλοια στην οποία δουλεύει και η κόρη του Ιωάννα – μια από τις τέσσερις που απέκτησε – θεωρείται από τις πιο δυνατές στον χώρο.

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Sylvio Berlusconi
    Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Sylvio Berlusconi

    Πριν από έξι περίπου χρόνια έκανε το άνοιγμα στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, τα λεγόμενα LPG’s και τον Νοέμβριο του 2012 ο κ. Προκοπίου άνοιξε μια νέα εποχή στο θαλάσσιο εμπόριο.

    Το δικό του συμφερόντων tanker LNG «Ob River», ήταν το πρώτο πλοίο αυτού του τύπου που διέσχισε την Αρκτική κατά την διάρκεια του χειμώνα και μείωσε κατά είκοσι μέρες το ταξίδι από τη Νορβηγία προς την Ιαπωνία. Όπως μεταδόθηκε από διεθνή ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, το «Ob River», απέπλευσε από τη Νορβηγία και συνεχίζοντας τον πλου του βόρεια της Ρωσίας και μέσα από την Αρκτική έφτασε στην Ιαπωνία. Το πλοίο, που κατασκευάστηκε το 2007 με ειδικές προδιαγραφές, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 150.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου.

    Ο «ισχυρός άνδρας των δεξαμενόπλοιων», όπως τον αποκαλούν στον χώρο της ναυτιλίας, ήταν πάντα λάτρης της ποιότητας, δεινός ιστιοπλόος και κάθε καλοκαίρι περνάει τις διακοπές του με την οικογένειά του αρμενίζοντας στις ελληνικές θάλασσες και την Ιταλική Ριβιέρα.

    Άποψη του δημοφιλούς στο διεθνές jet set θερέτρου, Portofino
    Άποψη του δημοφιλούς στο διεθνές jet set θερέτρου, Portofino

    Είναι γέννημα-θρέμμα Γλυφαδιώτης, γόνος μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας και σπούδασε πολιτικός μηχανικός.

    Έγινε γνωστός εφοπλιστής σε διεθνές επίπεδο την τελευταία δεκαετία και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους εφοπλιστές στον τομέα των δεξαμενόπλοιων, με βάση τη χωρητικότητα των πλοίων που απαρτίζουν τον στόλο του.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/giorgos-prokopiou-ependii-sto-mellonme-tin-agora-dio-plion-tipou-boxships/42476

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/sinechizi-to-xeskartarisma-palion-plion-i-star-bulk/42350

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ