• Business

    Γιώργος Πιτσιλής : αύξησε τα έσοδα του δημοσίου μέσα σε λίγους μήνες (και αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο)

    Γιώργος Πιτσιλής ΑΑΔΕ

    Γιώργος Πιτσιλής. Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων


    Ο Γιώργος Πιτσιλής και το επιτελείο του κατάφεραν κάτι σημαντικό. Με τις νέες μεθόδους που χρησιμοποιεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έφεραν και μάλιστα πολύ γρήγορα αποτελέσματα για το ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με πηγές του mononews.gr  αυξημένα κατά 1,2% ήταν στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016 τα φορολογικά έσοδα, ξεπερνώντας τα 25 δισ. ευρώ. Η επίδοση αυτή κρίνεται ικανοποιητική δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων ΔΟΥ και Τελωνείων αναμένονται στο επόμενο πεντάμηνο. Τονίζεται ακόμα ότι τα φορολογικά έσοδα τον Ιούλιο ανήλθαν στα 5 δις ευρώ , καταγράφοντας μικρή απόκλιση έναντι του στόχου. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην υστέρηση των εσόδων των τελωνείων και όχι στην είσπραξη της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος που, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πήγε ικανοποιητικά.

    Σε κάθε περίπτωση ευεργετικά αναμένεται να επιδράσει στα έσοδα του δημοσίου η πρόσφατη απόφαση του Γενικού Γραμματέα ότι λουκέτο για 48 ώρες θα βάζουν όσες επιχειρήσεις – καταστήματα πιάνονται να μην έχουν κόψει πάνω από 10 αποδείξεις.

    Το νέο μέτρο για το 48ωρο λουκέτο έχει άμεση ισχύ και θα εφαρμόζεται με πράξη των οργάνων που διενεργούν τον έλεγχο κατόπιν σχετικής ειδικής εντολής ελέγχου του Γενικού Γραμματέα, εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση αποδείξεων. Συγκεκριμένα το μέτρο αφορά παραβάσεις όπου διαπιστώνεται ότι δεν έχουν κοπεί πάνω από 10 αποδείξεις ή ανεξαρτήτως του πλήθους, τα μη εκδοθέντα ή το μη εκδοθέν παραστατικό στοιχείο υπερβαίνει σε αξία τα πεντακόσια 500 ευρώ.

    Στην απόφαση που υπογράφεται από τον Γ. Πιτσιλή, ζητείται επίσης από τους Προϊσταμένους και τα αρμόδια στελέχη των Δ.Ο.Υ. να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

    Η διαδικασία

    Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. εξουσιοδοτείται να υπογράφει “Με εντολή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων” την ειδική εντολή ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου επαγγελματία για 48 ώρες.

    Στη συνέχεια, γνωστοποιείται στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα η πράξη αναστολής λειτουργίας και ζητείται η συνδρομή της αστυνομικής αρχής.

    Κατά τη διαδικασία της σφράγισης, που διενεργείται με την παρουσία του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του οριζόμενου από αυτόν υπαλλήλου και της αστυνομικής αρχής, τοποθετείται στην κεντρική είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης ταινία, με τον τίτλο της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την ένδειξη “σφραγίσθηκε μέχρι (ημερομηνία – ώρα), βάσει της με αριθ. πράξης αναστολής λειτουργίας, η οποία εκδόθηκε κατόπιν της αριθ. Ειδικής Εντολής Ελέγχου του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ., σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του ν. 2523/1997, όπως ισχύει”. Αντίγραφο της πράξης άμεσης αναστολής λειτουργίας θα επιδίδεται και στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

    Διευκρινίζεται επίσης ότι σε όσες περιπτώσεις δεν καθίσταται δυνατή η εφαρμογή του μέτρου αναστολής λειτουργίας, καθώς και σε περιπτώσεις που ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του μέτρου δε συμπίπτει με τις ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, το μέτρο εφαρμόζεται κατόπιν νέου προσδιορισμού του χρόνου έναρξης εφαρμογής του, αμέσως μόλις καταστεί δυνατό, σε ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/fotis-mpompolas-erotimatika-gia-tis-prothesis-tou-pigaso/65399

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/giannis-koustas-diapragmatefsis-tis-danaos-gia-miosi-ton-navlon-meta-ti-simfonia-tin-hmm/65311

    .



    ΣΧΟΛΙΑ