• Business

    Γιώργος Χρυσικός: Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΔΑΚ – Η επόμενη ημέρα

    • NewsRoom

    Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΔΑΚ


    Έτος ανακατατάξεων και αλλαγών το 2023 σε θέσεις κλειδιά στις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Το ίδιο συνέβη και στη θέση του προέδρου στην Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΔΑΚ, όπου μετά την παραίτηση του Χρήστου Γεωργακόπουλου, χρέη ανέλαβε ο επί χρόνια στέλεχος της Allianz κ. Γιώργος Χρυσικός.

    Μετά την συγχώνευση της Allianz με την Ευρωπαϊκή Πίστη, ο Χρήστος Γεωργακόπουλος ανέλαβε χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, εξοστρακίζοντας ουσιαστικά την κ. Φιλίππα Μιχάλη, η οποία από 1η Απριλίου ανέλαβε CEO στην NN Hellas. Παράλληλα ο κ. Γεωργακόπουλος εκτελούσε και χρέη προέδρου στην Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΔΑΚ, θέση από την οποία παραιτήθηκε πριν από λίγο καιρό και την θέση του, μέχρι την τελική συγχώνευση των δύο ΑΕΔΑΚ, Allianz και Ευρωπαϊκής Πίστης, ανέλαβε ο Γιώργος Χρυσικός.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νομική συγχώνευση των δύο ασφαλιστικών θα ολοκληρωθεί στις 1 Ιουνίου του 2023, ενώ η συγχώνευση των δύο ΑΕΔΑΚ θα γίνει στα τέλη του έτους. Έτσι ο κ. Χρυσικός, με καταγωγή από την Λειβαδιά, θα παραμείνει στη θέση του προέδρου στην Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΔΑΚ μέχρι να ολοκληρωθεί η συγχώνευση, ενώ στην αντίστοιχη ΑΕΔΑΚ της Allianz πρόεδρος του ΔΣ είναι ο κ. Θωμάς Κωνσταντινίδης. Μάλιστα ο κ. Κωνσταντινίδης είναι μέλος του Executive Committee της ενοποιημένης εταιρίας και θα αναλάβει τη θέση του Chief Investments Officer.

    Μετά τη συγχώνευση των δύο εταιρειών που ολοκληρώθηκε και τυπικά την 1η Αυγούστου 2022, οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά των Γερμανών της Allianz ήταν στα 7,8 ευρώ ανά μετοχή, που αποτιμούσε την Ευρωπαϊκή Πίστη στα 207 εκατ. ευρώ. Μέσω της εξαγοράς της Ευρωπαϊκής Πίστης οι Γερμανοί της Allianz σκοπεύουν να ενισχύσουν τα μερίδια αγοράς, τόσο στον κλάδο των ζημιών, όσο και στον κλάδο της ζωής.

    Τα αποτελέσματα τηςΕυρωπαϊκής Πίστης ΑΕΔΑΚτο 2022 δεν ήταν καλά, καθώς εμφάνισε ζημιές, είχε λιγότερα έσοδα κατά 9,5%, από 1,375 εκατ. το 2021 σε 1,244 εκατ. ευρώ το 2022 ενώ ανέβασε πολύ τις δαπάνες. Έτσι το καθαρό αποτέλεσμα ήταν αρνητικό -153 χιλιάδες ευρώ από κέρδη 261 χιλιάδες ευρώ το 2021.

    Ποιος είναι ο Γιώργος Χρυσικός

    Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΔΑΚ κ. Γιώργος Χρυσικός, είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA) στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του ESSEX της Μεγάλη Βρετανίας.

    Επί 30 συνεχόμενα χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο των επενδύσεων τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό, με εξειδίκευση στη διαχείριση θεσμικών και ιδιωτικών χαρτοφυλακίων.

    Από το 2008 είναι Εκτελεστικός Διευθυντής και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και από 2020 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

    Πριν από λίγο καιρό, και μετά την παραίτηση του Χρήστου Γεωργόπουλου από την θέση του προέδρου στην Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΔΑΚ, ανέλαβε εκείνος τουλάχιστον μέχρι την συγχώνευση των δύο ΑΕΔΑΚ που θα γίνει στα τέλη του χρόνου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ασφαλιστικές εταιρείες: Αυτές είναι οι πέντε μεγαλύτερες βάσει παραγωγής ασφαλίστρων για το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ