• Business

    Γυμναστήρια: Κραυγή αγωνίας για τα νέα μέτρα – Μείωση έως και 40%

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Ρομίνα Νικηφόρου


    «Καταστροφικά» χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα στα γυμναστήρια, βάσει των οποίων δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους πολίτες, ο Δώρος Κλεοβούλου, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων.

    «Υπολογίζουμε ότι τα νέα μέτρα θα φέρουν πτώση της τάξεως του 40% το επόμενο διάστημα» επισημαίνει ο κ. Κλεοβούλου μιλώντας στο mononews. O ίδιος εξηγεί ότι η πλειονότητα των αθλουμένων που επισκέπτονται τα γυμναστήρια είναι ηλικίας 20-30 ετών, μία ηλικιακή ομάδα δηλαδή όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά.

    Έως τώρα οι ηλικίες αυτές, επισκέπτονταν τα γυμναστήρια έχοντας υποβληθεί νωρίτερα σε rapid test, μία δυνατότητα που δεν θα έχουν πλέον από τη Δευτέρα.

    Μέτρα στήριξης ζητούν τα γυμναστήρια

    Οι επιχειρηματίες του κλάδου προς το παρόν βρίσκονται εν αναμονή της ΚΥΑ με τα νέα μέτρα καθώς και τα πρόστιμα που θα προβλέπονται, προκειμένου να καθορίσουν και τις επόμενες κινήσεις τους.

    Σε κάθε περίπτωση όπως επισημαίνει ο κ. Κλεοβούλου, εφόσον η Πολιτεία προχωρά στη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων θα πρέπει να ακολουθήσει και στήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες θα πληγούν από τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

    Σε αντίθετη περίπτωση, σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων ο κίνδυνος για λουκέτα σε επιχειρήσεις και απώλειες θέσεων εργασίας το επόμενο διάστημα, θα είναι μεγάλος.

    Υπενθυμίζεται ότι εν μέσω πανδημίας οι συνολικά επιχειρήσεις 2.500 του κλάδου παρέμειναν για πολύ μεγάλο διάστημα κλειστές. Αρκετές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του 2020 είχαν έως και μηδενικό τζίρο, αφού έγιναν ελάχιστες νέες συνδρομές, λόγω των lockdown.

    Για τον λόγο αυτό άλλωστε προκηρύχθηκε και δράση μέσω ΕΣΠΑ για την ενίσχυση τους, μαζί με τους παιδότοπους, κατά την περίοδο της επαναλειτουργίας τους, συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλεύρης: Κυλιομένο πέντε τμημάτων στην εργασία – Νέο ωράριο για το λιανεμπόριο

     



    ΣΧΟΛΙΑ