• Business

    Γιατί ο ΟΠΑΠ άφησε άφωνη την αγορά

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas


    Άφωνη έμεινε η αγορά με την κίνηση στην μετοχή του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,86% 16,42.

    Χθες έκοψε το μέρισμα των 0,70 ευρώ ανά μετοχή.

    Όπως είθισται, οι μετοχές σε αυτή την περίπτωση καταγράφουν απώλειες και μάλιστα ισχυρές, έστω κι αν πρόκειται για μία τεχνικού τύπου κίνηση.

    Η μετοχή βρέθηκε στα 15,42 ευρώ και με απώλειες 3,6%.

    Άλλαξαν χέρια 1,21 εκατ. κομμάτια, ενώ ουκ ολίγοι επενδυτές, όπως τόνισαν χρηματιστές που παρακολουθούν την πορεία των συναλλαγών στη μετοχή, έσπευσαν να τοποθετηθούν στα χαμηλά ημέρας.

    Υπενθυμίζεται ότι η  μετοχή από χθες 6/6 διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος ύψος 0,70 ευρώ ανά μετοχή με δικαίωμα επανεπένδυσης.

    Τελικά, έκλεισε αμετάβλητη στα… 16 ευρώ, δηλαδή αντί να χάνει περίπου 70 λεπτά που ήταν η αποκοπή, ουσιαστικά κατέγραψε ανάλογη άνοδο αν προσαρμοζόταν η τιμή της μετοχής.

    Πληροφορίες της αγοράς κάνουν λόγο για ισχυρές εντολές από το εξωτερικό στο πλαίσιο της βελτιωμένης εικόνας που παρουσιάζει το ελληνικό χρηματιστήριο.

    Η χθεσινή κίνηση, όπως εξηγούν, δεν αποτελεί ψήφος εμπιστοσύνης μόνο για τη μετοχή, αλλά και για το σύνολο της αγοράς, μην αφήνοντας μία μετοχή, όπως ο ΟΠΑΠ να πισωγυρίσει, έστω και για τεχνικά θέματα όπως η αποκοπή του μερίσματος.

    Η δε μερισματική απόδοση της μετοχής ανέρχεται στο 4,5%, απόδοση ιδιαίτερα σημαντική, όπως και το γεγονός ότι κάθε χρόνο το μέρισμα θα είναι εξασφαλισμένο για 1 ευρώ κατ’ ελάχιστον, όπως έχει εγγυηθεί παλαιότερα η διοίκηση του Οργανισμού.

    Σημειωτέον, ότι ο ΟΠΑΠ μέσα στον μήνα στέλνει τους επενδυτές και δεύτερη φορά στο… ταμείο. Προγραμματίζεται, εκτός από τα χθεσινά 70 λεπτά και επιστροφή κεφαλαίου 0,45 ευρώ ανά μετοχή με ημερομηνία αποκοπής τη 19η Ιουνίου, διανέμοντας έτσι 1,15 ευρώ ανά μετοχή.

    Ο Οργανισμός, θα πρέπει να σημειωθεί, είχε διανείμει προμέρισμα τον Νοέμβριο του 2022, φτάνοντας στο σημείο να διαμορφώσει τελική τελική μερισματική απόδοση για το 2022, το εντυπωσιακό 9%!

    Για φέτος, η διοίκηση εκτιμά ότι τα ακαθάριστα έσοδα από τα παιχνίδια (GGR) θα κυμανθούν από 2,06 έως 2,14 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA από 740 έως 760 εκατ. ευρώ.

    Κι αυτά μπορεί να αποτελούν πρόχειρες εκτιμήσεις της διοίκησης, αφού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με αφορμή τα αποτελέσματα εξαμήνου σχεδιάζει να επαναπροσδιορίσει τις φετινές προβλέψεις για τα αποτελέσματα.

    Διαβάστε επίσης

    Γιάν Κάρας (ΟΠΑΠ): Αύξηση δαπάνης για παιχνίδια και αύξηση πελατών- Τουλάχιστον 740-760 εκ. τα ετήσια EBITDA

    ΟΠΑΠ: Δυναμικό ξεκίνημα το 2023 – Αποδίδει η στρατηγική Fast Forward

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ