• Business

    Γιατί η Tesla ανακαλεί σχεδόν όλα τα οχήματά της στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ, CEO Tesla

    Έλον Μασκ, CEO Tesla


    Η Tesla ανακαλεί 2,2 εκατομμύρια οχήματα ή σχεδόν όλα τα οχήματά της στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω προβλήματος με τα προειδοποιητικά φώτα, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης, σύμφωνα με διευκρίνιση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

    «Οι λυχνίες προειδοποίησης που έχουν μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς μπορεί να δυσκολέψουν την ανάγνωση κρίσιμων πληροφοριών ασφαλείας στον πίνακα οργάνων, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης», τόνισε η NHTSA.

    Το νέο νούμερο, σύμφωνα με το Reuters, είναι μεγαλύτερο από τα 2,03 εκατομμύρια οχήματα που ανακάλεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από δύο μήνες, για να εγκαταστήσει νέες δικλείδες ασφαλείας στο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot.

    Υπενθυμίζεται ακόμη ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Tesla προχώρησε στην ανάκληση σχεδόν 200.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ λόγω μιας «αστάθειας λογισμικού» που εμπόδισε την εμφάνιση της εικόνας της κάμερας οπισθοπορείας, σύμφωνα με την NHTSA.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία βρίσκεται υπό εξέταση από την NHTSA, όσον αφορά τον βοηθό της αυτόνομης οδήγησης, που προορίζεται να επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κατευθύνουν, να επιταχύνουν και να φρενάρουν αυτόματα εντός της λωρίδας τους.

    Η τελευταία ανάκληση περιλαμβάνει οχήματα σε διάφορα μοντέλα της Tesla, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Model S, Model X, 2017-2023 Model 3, Model Y και 2024 Cybertruck, ανέφερε η NHTSA.

    Σύμφωνα με τη ρυθμιστική Αρχή, η Tesla έχει αρχίσει να κυκλοφορεί μια δωρεάν ενημέρωση λογισμικού “over-the-air”, προκειμένου να διορθώσει το πρόβλημα.

    Η επιδιόρθωση του προβλήματος περιλαμβάνει αύξηση του μεγέθους της γραμματοσειράς στις οπτικές ενδείξεις των φρένων, του συστήματος στάθμευσης και στο ABS, σύμφωνα με την αναφορά της ανάκλησης.

    Ενημερώνει επίσης ότι το νέο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla, το Cybertruck, ξεκίνησε να λαμβάνει μια ενημέρωση λογισμικού, για να διορθωθεί το πρόβλημα στις μονάδες παραγωγής,

    Διαβάστε επίσης: 

    Έλον Μασκ: Δικαστής ακύρωσε αμοιβή μαμούθ $56 δισ. με την Tesla

    Tesla: Ρίχνει 10 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη του Model 2, νέα προϊόντα ΑΙ και άλλες επενδύσεις μέσα το 2024

    Tesla: Έχασε 200 δισ. δολάρια σε αξία τον Ιανουάριο – Δεν βλέπουν προς το παρόν τέλος στη πτώση οι επενδυτές



    ΣΧΟΛΙΑ