• Business

    Γιατί χιλιάδες Αμερικανοί καίνε σήμερα τα ρούχα της Nike (video)

    • NewsRoom


    Με ισχυρές απώλειες επέστρεψε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η μετοχή της Nike, μετά την αργία του Labor Day, καθώς η εταιρεία βρίσκεται στο κέντρο ενός «κυκλώνα» αντιδράσεων μετά την επιλογή του Colin Kaepernick για την 30η επέτειο της διαφημιστικής καμπάνιας Just Do It.

    Ο αθλητής του NFL παραμένει άνεργος, κάτι που πολλοί αποδίδουν στην ακτιβιστική του δράση. Ο ίδιος έχει κινηθεί δικαστικά κατά του NFL για το αγωνιστικό «εμπάργκο» εις βάρος του και, μάλιστα, μόλις προ δύο ημερών, είχε κερδίσει την πρώτη δικαστική του μάχη κατά της λίγκας.

    Ο Kaepernick είχε προκαλέσει αίσθηση το 2016, όταν σε ένα φιλικό της ομάδας του γονάτισε, κατά την ανάκρουση του αμερικανικού εθνικού ύμνου, διαμαρτυρόμενος για την αστυνομική αυθαιρεσία, που είχε προκαλέσει το θάνατο πλήθους ανθρώπων, κυρίως Aφροαμερικανών.

    Η επιλογή του να στηλιτεύσει με αυτόν τον τρόπο την κοινωνική αδικία επικρίθηκε, αλλά και δημιούργησε πανεθνικό κίνημα. Πολλοί συνάδελφοί του τον μιμήθηκαν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση ακόμη και του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ.

    Σήμερα, η επιλογή της Nike προκάλεσε ήδη αντιδράσεις μεταξύ των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας σε μποϊκοτάζ και δημιουργώντας το hashtag #boycottNike. Μάλιστα, ήδη έχουν αναρτηθεί βίντεο στο διαδίκτυο,  όπου πελάτες της Nike καίνε τα ρούχα τους.

    Αυτή την ώρα η μετοχή της Nike υποχωρεί κατά 2,85% στα 79,89 δολάρια παρασύροντας μαζί της όλο το Δείκτη Dow Jones.

    Πάντως εκτός του Kaepernick, στην καμπάνια της Nike θα είναι και άλλοι Αφροαμερικανοί αστέρες του αθλητισμού, όπως η Serena Williams.

    https://twitter.com/OneeUppTop/status/1036960744854745089

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο τραπεζικό «πατατράκ» βύθισε το Χρηματιστήριο στις 710 μονάδες – Στο -7,2% κατρακύλησε η ΕΤΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον δρόμο της… Apple και η Amazon: Μόλις ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ισχυρή πτώση στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με μεγάλη εξαίρεση την Ιταλία!



    ΣΧΟΛΙΑ