• Business

    Γιάννης Ρέτσος: Στα 3 δισ. τα έσοδα του τουρισμού από το εξωτερικό, 4 δισ. συνολικά

    Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος ΣΕΤΕ, στο βήμα συνεδρίου

    Γιάννης Ρέτσος


    Πάρα πολύ μεγάλη είναι η ζημιά που υπέστη τελικά φέτος ο τουρισμός, καθώς η πορεία της πανδημίας ήταν χειρότερη από ότι αναμενόταν, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, στη διαδικτυακή συζήτηση του 4ου συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών, με θέμα «Η πανδημία και οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας – Η επόμενη μέρα».

    Όπως εξήγησε, η πανδημία άρχισε να χειροτερεύει από τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα να έχουμε κλεισίματα αγορών και καραντίνες και λιγότερα από τα αναμενόμενα έσοδα από το εξωτερικό και τελικά τα έσοδα του τουρισμού για το 2020 διαμορφώνονται χαμηλότερα από ότι αναμενόταν, στα 3 δισ. για τον τουρισμό από το εξωτερικό και στα 4 δισ. τα συνολικά τουριστικά έσοδα.

    Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο το πότε θα ανακάμψει η ψυχολογία του κόσμου για να ταξιδέψει και πάλι, αλλά και σε τι κατάσταση θα είναι η τουριστική βιομηχανία όταν ανακάμψει η ζήτηση. Παράλληλα, εκτίμησε ότι στον τουρισμό θα δούμε χειρότερες εξελίξεις τους επόμενους 3-6 μήνες, αλλά αν αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που παρουσιάζεται, από το Ταμείο Ανάκαμψης, η τουριστική βιομηχανία μπορεί να ανακάμψει από το 2022 και μετά.

    Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη, 7 μήνες μετά από την έναρξή της στη χώρα μας, και οι ομιλητές απάντησαν στα ερωτήματα, «Πώς θα είναι η Ελλάδα μετά την πανδημία;», «Ποιες οι ευκαιρίες που έρχονται;» και «Πόσο μεγάλη θα είναι ύφεση;».

    Στη συζήτηση εκτός από τον Γιάννη Ρέτσο, συμμετείχαν ο Φωκίων Καραβίας Διευθύνων Σύμβουλος της EUROBANK και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος. Τη συζήτηση συντονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.  

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ