ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα Ελληνικά Πετρέλαια φιλοδοξούν να κατασκευάσουν τον πρώτο σταθμό εφοδιασμού οχημάτων με υδρογόνο στη χώρα μας, αποκάλυψε ο πρόεδρος του ομίλου Γιάννης Παπαθανασίου μιλώντας απόψε στο ενεργειακό συνέδριο του ΙΕΝΕ. Ήδη όπως τόνισε σε αρκετά πρατήρια της ΕΚΟ υπάρχουν φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων ενώ στη στρατηγική μετασχηματισμού των ΕΛΠΕ με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη περιλαμβάνονται επενδύσεις σε βιοκαύσιμα δεύτερης και τρίτης γενιάς, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μείωση της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ στόχος είναι η ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών συνολικής ισχύος 600 μεγαβάτ (από 26 σήμερα) από τα οποία τα 300 MW είναι σε στάδιο ανάπτυξης. Ο κ. Παπαθανασίου υπογράμμισε ότι ο όμιλος προσυπογράφει τους στόχους του νέου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα που περιλαμβάνουν αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο 35% ως το 2030, κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων ως το 2028, κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας, ηλεκτροκίνηση και αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Η κυβέρνηση δεν θα καταβάλει στους Αμερικανούς την επισιτιστική βοήθεια – Ευθύνες στους Δημοκρατικούς
- Δημοσκόπηση Alco: Το 54% θεωρεί πως κανένα από τα αντιπολιτευτικά κόμματα δεν αποτελεί εναλλακτική κυβερνητική πρόταση
- Apple: Ετοιμάζει τον πρώτο οικονομικό Mac για να μπει στη low-cost αγορά laptops
- Stellantis: Ανάκληση 320.000 μοντέλα Jeep στις ΗΠΑ λόγω κινδύνου πυρκαγιάς