• Business

    Γιάννης Μυτιληναίος: O κύριος «.GR» της ελληνικής ναυτιλίας

    • Tου Λάμπρου Καραγεώργου
    Μυτιληναίος Γιάννης

    Lloyd’s List Awards: Ο κ. Γιάννης Μυτιληναίος (αριστερά) παραλαμβάνει το βραβείο Dry Cargo Company of the Year 2019 από τον κ. Matthew More της Marichem Marigases


    Τρία χρόνια δραστηριότητας στη ναυτιλία συμπλήρωσε η M/Maritime, η ναυτιλιακή εταιρεία του Γιάννη Μυτιληναίου και απέσπασε ήδη το πρώτο της «Όσκαρ».

    Η M/Maritime που ιδρύθηκε το 2016 αναδείχθηκε εταιρεία του χύδην ξηρού φορτίου στην Ελλάδα στο πλαίσιο των ετησίων βραβείων Lloyd’s List Awards. Είναι τα βραβεία, τα «Όσκαρ» της ελληνικής ναυτιλία και απονέμονται από την ιστορική ναυτιλιακή έκδοση Lloyd’s List, κάθε χρόνο σε ειδική τελετή, στις αρχές Δεκεμβρίου, στις ναυτιλιακές εταιρείες και προσωπικότητες του κλάδου που διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

    Στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2019 το βραβείο “Dry Company of the Year 2019” απέσπασε η M/Maritime. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Γιάννης Μυτιληναίος, σε μία από τις πρώτες επίσημες εμφανίσεις του σε εκδήλωση του ναυτιλιακού κλάδου. Η επιτυχία αυτή, της ναυτιλιακής του κ. Μυτιληναίου, απέδειξε ότι ο ίδιος εκτός από …γητευτής των αλόγων, καθώς είναι γνωστό ότι ασχολείται πολύ επιτυχημένα και με την ιπποπαραγωγή, είναι ικανός να δαμάζει, επίσης επιτυχημένα, και τα κύματα.

    Η M/MARITIME μπορεί να ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια, αλλά έχει επιτύχει το δύσκολο στον κόσμο της διεθνούς ναυτιλίας στόχο να κάνει ήδη ένα όνομα ως μια «πρώτης τάξεως» διαχειρίστρια πλοίων ναυτιλιακή εταιρεία. Έχει καταφέρει, όπως αναφέρθηκε και στην τελετή των Lloyd’s Awards, να αναπτύξει μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με την ιαπωνική ναυτιλιακή βιομηχανία και έχει γίνει υποστηρικτής των δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, συμμετέχοντας σε πολλά έργα. Κυρίως ως χορηγός της Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενόψει και των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο. Η M/Maritime ελέγχει ήδη ένα στόλο από 14 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι κατασκευασμένα στην Ιαπωνία. Επίσης, απασχολεί δυο ακόμη πλοία με μακροχρόνια συμβόλαια ναύλωσης, ενώ αναμένεται το 2020 να παραλάβει ένα ακόμη νεότευκτο πλοίο από την Ιαπωνία.

    Ειδικότερα, ο στόλος της αποτελείται από έξι Handysize, έξι Ultramax και δυο Kamsarmax Bulk Carriers και δυο υπό διαχείριση. Επίσης το υπό παραγγελία πλοίο είναι τα τύπου Handysize, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των υπό διαχείριση πλοίων στα 17, τα οποία έχουν μεταφέρει μέχρι τώρα πάνω από 7, 28 εκατ. τόνους φορτίου.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όλα τα πλοία της M/Maritime φέρουν σπουδαία ελληνικά ονόματα που τελειώνουν με το πρόθεμα «.GR», όπως Olympia.gr, Kalypso.gr κ.λ.π.



    ΣΧΟΛΙΑ