• Business

    Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Μετά τη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις για τη λειτουργία του λιανεμπορίου 

    • NewsRoom
    Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Μετά τη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις για τη λειτουργία του λιανεμπορίου 

    O πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου


    Ο νέος πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, που εξελέγη ομόφωνα, στη θέση του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μίχαλου μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

    «Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στο ρόλο, η χαρά μου είναι μεγάλη για την ομόφωνη εκλογή, σε μια δύσκολη συγκυρία», ανέφερε.

    «Έχω σκοπό να επισκεφθώ την Εύβοια, τον Πύργο, τις περιοχές της Αθήνας. Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι σημαντικά, είναι ανακούφιση, αλλά στη Β. Εύβοια δεν θα αποκατασταθεί η οικονομική ζωή σε πέντε χρόνια. Τα μέτρα πρέπει να έχουν ορίζοντας τριετίας – πενταετίας. Πέρα από πιέσεις μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα βρεθούμε στις περιοχές, θα στηρίξουμε και οικονομικά. Έχουμε υποσχεθεί 100.000 ευρώ στην Αθήνα και υπολογίζουμε ότι πάνω από 50 φορτηγά με ζωοτροφές που ζητούν στην Εύβοια θα πάνε στις πυρόπληκτες περιοχές», τόνισε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

    «Υπολογίζεται ότι το φθινόπωρο θα φτάσουμε στις 10.000 κρούσματα, ζητούμε καθολικό εμβολιασμό γιατί υγεία, περιβάλλον, οικονομία πάνε μαζί. Δεν αντέχουμε καν περιοριστικά μέτρα και ένα νέο lockdown θα ήταν καταστροφή. Αν δεν γίνει κούρεμα ιδιωτικού χρέους, πάνω από 200.000 επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να δουλέψουν», ανέφερε.

    «Ζητήσαμε κάθε ένας που πάει στα καταστήματα να είναι εμβολιασμένος ή να έχει κάνει τεστ. Φαίνεται πως εκεί πάει το πράγμα… νομίζω εκεί θα πάμε βήμα – βήμα. Όχι μόνος εμείς, όλη η Ευρώπη. Κάνω έκκληση στους ανεμβολίαστους. Θέτουν σε κίνδυνο επιχειρήσεις, εργαζόμενους, οικονομία. Ανακοινώσεις θα έχουμε μετά τη ΔΕΘ πιστεύω. », σημείωσε ερωτηθείς για τα ενδεχόμενα μέτρα που θα επιβληθούν προσεχώς για το λιανεμπόριο.

    «Συζητήσαμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εργαζόμενους, αλλά δεν προβλέπεται συνταγματικά. Εμείς θα στηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια», τόνισε.

    Διαβάστε επίσης

    Χατζηθεοδοσίου: Μόλις το 15% των κατοικιών στη χώρα είναι ασφαλισμένες για φυσικές καταστροφές



    ΣΧΟΛΙΑ