• Business

    Γεωργιάδης: Στον τομέα των επενδύσεων πηγαίνουμε καλά και έχουμε να παρουσιάσουμε μετρήσιμο έργο

    Γεωργιάδης: Τα ληφθέντα μέτρα έχουν στόχο να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα

    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης


    «Σήμερα η Ελλάδα είναι η χώρα που μπορεί να ιδρύσει κάποιος επενδυτής, γρηγορότερα από οπουδήποτε στην ΕΕ, μια νέα επιχείρηση αλλά έχουμε ακόμη πολλά προβλήματα να λύσουμε και γίνεται πολύ στοχευμένη και εντατική δουλειά, σε συνεργασία με τους θεσμούς και την παγκόσμια τράπεζα προκειμένου στη λήξη τετραετίας η Ελλάδα να είναι η πιο φιλική χώρα για επενδύσεις», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο 8ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2021» που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

    Ο υπουργός ανέφρερε ότι, πλέον, είναι γνωστό στους επενδυτές ότι αν επενδύσουν στη χώρα μας, για τα όποια προβλήματα ενδεχομένως υπάρξουν, υπάρχουν και οι άνθρωποι που θα βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα ενώ η προσπάθεια για να μειωθεί η αδειοδοτική διαδικασία συνεχίζεται.

    «Στον τομέα των επενδύσεων πηγαίνουμε καλά και έχουμε να παρουσιάσουμε μετρήσιμο έργο. Έχει δημιουργηθεί ένα επενδυτικό περιβάλλον το οποίο θα βελτιωθεί περαιτέρω», σημείωσε ο υπουργός.

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καθώς όσοι δεν εμβολιαστούν, όπως είπε, θα διακινδυνεύσουν το μέλλον όλων των υπολοίπων. «Είναι κρίμα να υπάρχουν και τα λεφτά και οι επενδυτές, να πηγαίνει καλά ο τουρισμός και μόνοι μας κινδυνεύουμε να καταστραφούμε» όπως είπε ο υπουργός.

    Το 75% των ΜμΕ έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας της πανδημίας ενώ το 66% δεν είχε πρόσβαση το προηγούμενο διάστημα στα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στο πλαίσιο του 8ου Στρατηγικού Συνεδρίου «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2021» που διοργάνωσε το επιμελητήριο.

    «Αυτό που ζητούν οι ΜμΕ είναι ισονομία και όχι προνομιακή μεταχείριση. Διασώζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις διασώζεται η οικονομία και προς εκεί θα πρέπει να κινηθεί η πολιτεία» τόνισε ο πρόεδρος και επανέφερε την πρόταση για διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργιάδης: Οι εμπορικές εκθέσεις ανοίγουν επίσημα τις πόρτες τους την 1η Σεπτεμβρίου

    Άδωνις Γεωργιάδης: Πετύχαμε το 2020 την μεγαλύτερη αύξηση κατά +70% στις άμεσες ξένες επενδύσεις

    Reforming the Greek Economy: Οι ξένες επενδύσεις και οι μεταρρυθμίσεις στο 4th InvestGR Forum 2021



    ΣΧΟΛΙΑ