• Business

    Γεωργιάδης: Ποιοι θα επωφεληθούν από το μνημόνιο συνεργασίας Amazon-ΔΥΠΑ

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης


    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Amazon Web Services και ΔΥΠΑ αναμένεται να υπογραφεί σήμερα, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα άφορα πιλοτικά 1.000 άνεργους στην εκπαίδευση για τις υπηρεσίες cloud.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «Σήμερα θα υπογράψει η ΔΥΠΑ στο γραφείο μου, με την παρουσία μου, μαζί με την Amazon Web Services ένα Μνημόνιο Συνεργασίας για την έναρξη ενός πολύ σημαντικού προγράμματος εκπαίδευσης από την Amazon στις υπηρεσίες cloud, με εξασφαλισμένη εργασία».

    Στόχος η μείωση της ανεργίας

    Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι «όσοι περάσουν από το επιδοτούμενο αυτό πρόγραμμα θα μάθουν όλη τη χρήση του cloud από την Amazon και, ταυτόχρονα, το πρόγραμμα θα εγγυάται την πρόσληψή τους μετά την εκπαίδευσή τους.

    Είναι ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα και ξεκινάει επιλεκτικά στους πρώτους 1000 ανέργους και, αν όλα πάνε καλά, μπορεί να ακολουθήσουν πολλές χιλιάδες ανθρώπων. Οι υπηρεσίες cloud έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Η Amazon Web Services είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά του cloud».

    Τόνισε παράλληλα ότι στόχος είναι η ανεργία, η οποία υποχώρησε τον Οκτώβριο του 2023 στο 9,6%, να διαμορφωθεί σε δύο με τρία χρόνια κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

    Σημείωσε επίσης ότι σήμερα αρχίζει από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας (της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων), καθώς και του δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, σε δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, του επιδόματος γονικής αδείας και του επιδόματος εργασίας.

    Για τα άτομα με αναπηρία στην χώρα μας δήλωσε ότι είναι το 10% του πληθυσμού και δεν πρέπει να αποκλειστεί από την κοινωνία, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

    «Θα κάνουμε τα πάντα για να έχουν την ζωή που τους αξίζει», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου τους δίνεται η δυνατότητα να λαμβάνουν το επίδομα ενώ εργάζονται.

    Διαβάστε επίσης: 

    «Καλάθι του νοικοκυριού»: Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024

    Όλες οι αλλαγές στα ακίνητα από την Πρωτοχρονιά – Τι θα ισχύσει για αγοραπωλησίες, AirBNB και ανακαινίσεις



    ΣΧΟΛΙΑ