• Business

    Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί – Δεν χρειάζεται πανικός

    • NewsRoom
    Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί - Δεν χρειάζεται πανικός


    Στο κύμα ανατιμήσεων το οποίο πλήττει την παγκόσμια οικονομία εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης (7/10) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

    «Η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα αν χρειαστεί. Η ελληνική αγορά λειτουργεί ”ρολόι” και δεν χρειάζεται πανικός, καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια, όπως παρατηρείται σε άλλες χώρες» είπε.

    «Σύμφωνα με τη Eurostat και ο Σεπτέμβριος κατέταξε την Ελλάδα σε μια από τις τελευταίες σε πληθωρισμό χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην τρίτη από το τέλος. Έχουμε σε μέσο όρο πληθωρισμού και τον Σεπτέμβριο τα 2/3 του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά μας λειτουργεί σωστά και ακόμα η επιβάρυνση του καταναλωτή δεν είναι τόσο μεγάλη. Ο πληθωρισμός παραμένει αρνητικός» και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το διαθέσιμο εισόδημα του ελληνικού νοικοκυριού το 2021 έχει αυξηθεί» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    «Αν χρειαστεί θα πάρουμε επιπλέον μέτρα, δεν χρειάζεται πανικός», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    «Υπάρχει ένα ”φρενάρισμα” στις αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών και των αγαθών» ανέφερε.

    Ως προς την ενέργεια, ο υπουργός δήλωσε ότι δεδομένου λόγω της παγκόσμιας κρίσης που λαμβάνει σχεδόν ανεξέλεγκτη μορφή η καθημερινή αύξηση των τιμών, η κυβέρνηση έχει φτιάξει ειδικότερα μέτρα για να μην επιβαρυνθεί ο καταναλωτής.

    Διαβάστε επίσης

    Άδωνις Γεωργιάδης: Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς



    ΣΧΟΛΙΑ