• Business

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Χρηματοδοτεί το πρώτο επαγγελματικό μεταπτυχιακό για το κλάδο των κατασκευών

    Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)

    Γιώργος Περιστέρης, CEO ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ


    Στη χρηματοδότηση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών» στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προχώρησε ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε μία προσπάθεια ενίσχυσης όσων εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στον κλάδο των κατασκευών, θέτοντας με αυτό τον τρόπο τις βάσεις για τη δημιουργία ικανών στελεχών που θα μπορούν να «σηκώσουν» τον αυξημένο όγκο του ανεκτέλεστου έργων που εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 15 δισ. ευρώ.

    Πρόκειται για τον πρώτο επαγγελματικό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ο οποίος αποσκοπεί τη βέλτιστη προετοιμασία, επαγγελματική επάρκεια και σύγχρονη εξειδίκευση των νέων μηχανικών που θα κληθούν να στελεχώσουν και να υλοποιήσουν τα έργα υποδομών και κατασκευών του μέλλοντος. Ο ρόλος του Ομίλου, όπως ανέφερε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και Σύμβουλος Διοίκησης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, θα είναι να χρηματοδοτεί αποκλειστικά το μεταπτυχιακό για την επόμενη πενταετία παρέχοντας με αυτό τον τρόπο δωρεάν τις σπουδές στους ενδιαφερόμενους σπουδαστές.

    Πιο συγκεκριμένα, θα παρέχεται ετήσια βάση το ποσό των 100.000 ευρώ και το μεταπτυχιακό θα δέχεται ανά έτος 30 φοιτητές, καθώς και 5 στελέχη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στόχος της εισηγμένης και του ΕΜΠ είναι οι πρώτοι φοιτητές να βρεθούν στα έδρανα από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

    Μέσω των σπουδών αυτό επιδιώκεται να επιτευχθεί η δημιουργία μίας νέας γενιάς μηχανικών, που θα συμβάλουν  στην υλοποίηση των σύνθετων και μεγάλων έργων υποδομών και για να επιτευχθεί αυτό είναι απαραίτητη η επιστημονική και τεχνική γνώση που παρέχει το ΕΜΠ σε συνδυασμό με την αγορά εργασίας και τις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι απόφοιτοι.

    Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα

    Πρόκειται για ένα πολυκλαδικό μεταπτυχιακό που οργανώνεται από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ,  τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών και Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

    Θα αποτελείται από τρία εξάμηνα, με τα δύο να αφορούν εξ αυτών να αφορούν τα μαθήματα, τις διαλέξεις και τις τεχνικές επισκέψεις, ενώ στο τελευταίο θα γίνεται η εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας. Το εν λόγω πτυχίο αποτελεί Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) και θα είναι ισότιμο προς πτυχίο Master of Science (MSc).

    Διαβάστε επίσης:

    Κώστας Καραμανλής: Διανύουμε μία νέα «άνοιξη των υποδομών»

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνεργασία με ΕΜΠ για μεταπτυχιακό στην «Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών»



    ΣΧΟΛΙΑ