• Business

    Gap: Κλείνει 81 καταστήματα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία – Τι θα κάνει σε Γαλλία και Ιταλία

    • Newsroom
    Gap: Κλείνει 81 καταστήματά σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία - Τι θα κάνει σε Γαλλία και Ιταλία


    Στο κλείσιμο των 81 καταστημάτων που λειτουργεί σε Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία θα προχωρήσει η αμερικανική εταιρεία ένδυσης Gap, διατηρώντας στις συγκεκριμένες χώρες την παρουσία της μόνο ηλεκτρονικά.

    Το κλείσιμο, σύμφωνα με το BBC, θα γίνει σταδιακά από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

    Σε αυτά τα καταστήματα περιλαμβάνονται και τα 19 που είχε προγραμματίσει να κλείσει τον Ιούλιο, με την λήξη των μισθώσεων τους.

    Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πόσοι υπάλληλοι θα χάσουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά σύντομα θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με το προσωπικό.

    Η Gap δήλωσε ότι «δεν αποχωρεί από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου» και θα συνεχίσει να προσφέρει τα προϊόντα της διαδικτυακά όταν ολοκληρωθεί το κλείσιμο των καταστημάτων.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ομίλου, η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής αναδιάρθρωσης των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της.

    Σύμφωνα με το BBC, η Gap προσπαθεί επίσης να απαλλαγεί από τα καταστήματά της στη Γαλλία και την Ιταλία.

    Η εταιρεία ήταν αρκετά δημοφιλής όταν άνοιξε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1987 και έγινε διάσημη για τα φούτερ και τις μπλούζες της. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια δυσκολευόταν πολύ να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό, καταφεύγοντας σε μεγάλες εκπτώσεις για να προσελκύσει τους καταναλωτές.

    Αυτό αποδυνάμωσε την θέση της, με αποτέλεσμα να μην αντέξει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

    Έτσι, προχώρησε σε στρατηγική αναθεώρησης των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της το περασμένο φθινόπωρο, προειδοποιώντας ότι σκέφτεται να κλείσει τα βρετανικά καταστήματα της.

    Στην απόφαση αυτή την οδήγησε, όπως υποστηρίζει, η νέα δυναμική της αγοράς, δηλαδή η τεράστια μετατόπιση των αγοραστών στις διαδικτυακές αγορές.

    Παράλληλα, επισήμανε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άλλη εταιρεία με σκοπό την πώληση των καταστημάτων της στην Γαλλία. Ανάλογες συζητήσεις πραγματοποιεί και για τα μαγαζιά της στην Ιταλία.



    ΣΧΟΛΙΑ