• Business

    Gap: Γιατί βάζει τέλος στην συνεργασία της με τον Kanye West

    • Bloomberg
    Kanye West

    Kanye West


    Η αλυσίδα ένδυσης Gap θα τερματίσει τη συνεργασία της με τον Kanye West και το εμπορικό του σήμα Yeezy μετά από μια δημόσια διαμάχη, κατά την οποία, ο Αμερικανός ράπερ και σχεδιαστής επέκρινε την εταιρεία.

    Το ποτήρι ξεχείλισε με την επιστολή που έστειλε ο West την Πέμπτη, κατηγορώντας την Gap ότι παραβίασε τους όρους της μεταξύ τους συμφωνίας και ότι θα λύσει το συμβόλαιο τους.

    Σε ένα σημείωμα που εστάλη στους υπαλλήλους της εταιρείας την ίδια ημέρα, αναφέρεται ότι η Gap θα τερματίσει τη συνεργασία Yeezy Gap και θα προχωρήσει χωρίς τον West.

    «Με απλά λόγια, ενώ μοιραζόμαστε ένα όραμα να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας, πρωτοποριακά και χρηστικά σχέδια για όλους τους καταναλωτές μέσω μοναδικών omni εμπειριών με το Yeezy Gap, ο τρόπος με τον οποίο συνεργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα δεν ευθυγραμμίζεται», δήλωσε ο Mark Breitbard, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gap, στο σημείωμα. «Και αποφασίζουμε να τερματίσουμε τη συνεργασία».

    Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Gap θα συνεχίσει να πουλά τα υπάρχοντα προϊόντα Yeezy Gap τόσο στα καταστήματα όσο και στον ιστότοπό της μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2023, αναφέρουν πηγές. Αυτό περιλαμβάνει πολλές εκδόσεις προϊόντων αυτό το φθινόπωρο και μια εορταστική συλλογή.

    «Προχωράμε απίστευτα περήφανοι για ό,τι έχουμε φτιάξει και για την ομάδα που εργάστηκε γι’ αυτό», είπε ο Breitbard στο προσωπικό του. «Και η επιδίωξή μας να ενισχύσουμε το Gap ως σύμβολο στο σταυροδρόμι της μόδας, της μουσικής και του πολιτισμού δεν τελειώνει εδώ, είναι μόνο η αρχή».

    Οι δικηγόροι του Ye (Kanye West) δήλωσαν νωρίτερα την Πέμπτη ότι ο ίδιος προσπάθησε να επιλύσει τα ζητήματά του με τη διοίκηση της Gap, αλλά δεν κατάφεραν να συμβιβαστούν και ως εκ τούτου θα τερματίσουν τη συμφωνία.

    «Η Gap δεν άφησε στον Ye άλλη επιλογή από το να τερματίσει τη συμφωνία συνεργασίας λόγω της ουσιαστικής μη συμμόρφωσης της Gap», δήλωσε σε ένα email ο Nicholas Gravante Jr., συνεργάτης της Cadwalader, Wickersham & Taft.

    Σε συνέντευξή του στο Bloomberg πριν από τη διάλυση, ο Ye είπε ότι έχει βαρεθεί με τους συνεργάτες του και θα συνεχίσει μόνος του. Ο ράπερ είχε μακροχρόνιες συμφωνίες με την Adidas AG για αθλητικά παπούτσια και την Gap για ρούχα. Το διαζύγιο του με την Gap τον βγάζει από μια 10ετή συμφωνία που επρόκειτο να λήξει το 2030.

    «Ήρθε η ώρα να προχωρήσω μόνος μου», είπε ο Ye. «Δεν υπάρχουν άλλες εταιρείες μεταξύ εμού και του κοινού».

    Καθώς και οι δύο πλευρές επιθυμούν να λήξουν τη συνεργασία τους, φτάνει στο τέλος του ένα πείραμα που η Gap ήλπιζε ότι θα οδηγούσε σε άνοδο τις πωλήσεις και θα προσέλκυε νέους αγοραστές. Είχε φιλοδοξίες δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη συμφωνία και ο Ye επρόκειτο να εισπράξει δικαιώματα αγοράς μετοχών καθώς η γραμμή πέτυχε τους στόχους πωλήσεων έως και 700 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα ενημερωτικά αρχεία του χρηματιστηρίου.

    Η μετοχή της Gap υποχώρησε κατά 3,6% στα 9 δολάρια στη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Πέμπτη. Από τις αρχές του έτους χάνει ποσοστό 49%, έναντι πτώσης 18% του S&P 500 Index.

    Διαβάστε ακόμη:

    Gap: Απολύθηκε η CEO του ομίλου μετά από 2,5 χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ