• Business

    Γαλαξίας: Το «σαφάρι» στην επαρχία για εξαγορές και ο στόχος εν μέσω πανδημίας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    γαλαξιας


    Ανοιχτή σε εξαγορές, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσθέσουν αξία στον όμιλο της, παραμένει η εταιρεία Πέντε, η οποία λειτουργεί τα σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας».

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η ελληνική αλυσίδα δεν σταματά να αναζητά ευκαιρίες στο εγχώριο λιανεμπόριο τροφίμων, διεξάγοντας κατά καιρούς συζητήσεις με πιθανούς επενδυτικούς «στόχους». «Υπάρχει κινητικότητα και συζητήσεις γίνονται καθώς οι μικρότεροι παίκτες του κλάδου αναζητούν να προσδεθούν σε μεγαλύτερα σχήματα», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    Στο πλαίσιο αυτό, όπως λένε, εντάσσεται και η πρόταση που κατέθεσε πρόσφατα σε τοπική αλυσίδα της Πελοποννήσου, η οποία αριθμεί περίπου 26 σημεία και έχει τζίρο μεταξύ 35 και 40 εκατ. ευρώ. Μια πρόταση που –εκτός απροόπτου- δεν φαίνεται να προχωρά καθώς προέκυψαν διαφορές στο οικονομικό σκέλος. Είχε προηγηθεί διερευνητική επαφή και άλλη τοπική αλυσίδα, σε άλλη περιοχή της Ελλάδας, με μικρό δίκτυο καταστημάτων (5), η οποία ούτε και αυτή προχώρησε.

    Στο μεταξύ, ο «Γαλαξίας» παρά την κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας εξακολουθεί να κινείται ανοδικά, με τους διοικούντες την εταιρεία να δηλώνουν σε συνομιλητές τους ικανοποιημένοι για την πορεία των πωλήσεων. Βέβαια, καθοριστικό ρόλο στην τόνωση των εσόδων έπαιξε το Lockdown, στη διάρκεια του οποίου σύσσωμο το λιανεμπόριο τροφίμων βίωσε μια πρωτοφανή «άνθηση».

    Στόχος είναι να διατηρηθεί η ανοδική πορεία και στη συνέχεια τους έτους καθώς υπάρχει έντονη αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Σεπτέμβριος πάντως θεωρείται μήνας βαρόμετρο για την πορεία της κατανάλωσης καθώς αναμένεται να φανούν σε μεγάλο βαθμό οι προθέσεις των καταναλωτών.

    Να σημειωθεί πως ο «Γαλαξίας» είναι 100% ελληνικών συμφερόντων και ξεκίνησε το 1971, όταν πέντε φίλοι, εργαζόμενοι ως υπάλληλοι σε διάφορους χώρους, αποφάσισαν να βάλουν τις οικονομίες τους και να ξεκινήσουν μια οικονομική δραστηριότητα στο χώρο των καταναλωτικών αγαθών και να ιδρύσουν το πρώτο κατάστημα. Σήμερα, είναι μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, με δίκτυο 160 καταστημάτων και περίπου 4.000 υπαλλήλους προσωπικό ενώ με στοιχεία 2018, οι πωλήσεις του προσέγγισαν τα 450 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ