• Business

    Γαλαξίας: Το «κυνήγι» των εξαγορών και ο απαράβατος όρος στο deal με την Olla’

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    γαλαξιας


    Καρπούς αποδίδει το… «κυνήγι εξαγορών» της Γαλαξίας ανά την ελληνική επικράτεια. Η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ απέκτησε εν μέσω μερικού lockdown την Olla’, μια μικρομεσαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια κίνηση, η οποία εντάσσεται στην στρατηγική που έχει εκπονήσει η διοίκηση της Γαλαξίας για επέκταση σε περιοχές με σχετικά μικρή ή καθόλου παρουσία.

    Η Olla’ της οικογένειας Πέκου, η οποία διαθέτει τέσσερα καταστήματα στην συμπρωτεύουσα και ένα στα Ιωάννινα σχετικά μεγάλου μεγέθους από 750 τμ. έως 1.400 τμ. αποτελεί όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ιδανική λύση για την «Γαλαξίας» για την ενίσχυση της θέσης της στη συμπρωτεύουσα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της χώρας.

    Υπενθυμίζεται πως πολύ πρόσφατα κατέθεσε πρόταση εξαγοράς σε τοπική αλυσίδα της Πελοποννήσου, η οποία ωστόσο δεν προχώρησε λόγω διαφορών στο οικονομικό σκέλος. Παράλληλα, σχεδιάζει την αυτόνομη επέκταση του δικτύου (για φέτος είχε προγραμματίσει τη λειτουργία νέων ιδιόκτητων σημείων πώλησης σε Ξυλόκαστρο, Πάτρα, Αχαρνές) ενώ έχει δρομολογήσει επενδύσεις για την σταδιακή ανακαίνιση του συνόλου των καταστημάτων της.

    Η Γαλαξίας, η οποία αριθμεί περισσότερα από 160 σημεία πώλησης και απασχολεί περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους εμφανίζεται αποφασισμένη να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για να αναπτυχθεί κόντρα στη δυσμενή συγκυρία, ενώ δεν σταματά να εξελίσσεται, όπως έκανε πρόσφατα με το λανσάρισμα της προσωποποιημένης κάρτας πιστότητας που στηρίζεται στην χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Αυτή την στιγμή, οι πωλήσεις της αυξάνονται με διψήφιους ρυθμούς λόγω και της συγκυρίας του κορονοϊού, η οποία έχει ευνοήσει τον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων.

    Το χρονικό του deal με την Olla

    Στο μεταξύ, για το χρονικό της συμφωνίας με την «Γαλαξίας» μιλάει στο mononews.gr ο ιδρυτής και μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης των σούπερ μάρκετ Olla’, Δημήτρης Πέκος. Όπως λέει ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος διακρίθηκε επί δεκαετίες στο εμπόριο φωτιστικών της συμπρωτεύουσας, η απόφαση να παραχωρήσει την οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε το 2012 δεν οφείλεται σε οικονομική αδυναμία, αλλά στην πρόταση και τη συνολική προσέγγιση των ανθρώπων της «Γαλαξίας», παρ’ ότι είχε αρκετές κρούσεις και από άλλους μεγάλους παίκτες του κλάδου.

    Καταλυτικό ρόλο, σύμφωνα με τον κ. Πέκο, έπαιξε και το γεγονός πως η πρόταση προέρχονταν από μια εταιρεία αμιγώς ελληνική και οικονομικά υγιής, αλλά και ότι αυτή αποδέχθηκε τον όρο που έθεσε για το προσωπικό που αφορούσε στη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

    Ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας με καταγωγή από την Κλεισούρα Καστοριάς υπογραμμίζει πως οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν πριν από περίπου ενάμιση μήνα και κατέληξαν την περασμένη Παρασκευή, οπότε και υπεγράφη η συμφωνία, η οποία αφορά πλήρη εξαγορά. Από την άλλη πλευρά, αποφεύγει να αναφερθεί στο τίμημα, δηλώνοντας ωστόσο ικανοποιημένος από την συναλλαγή.

    Η Olla’ πραγματοποιεί σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον κ. Πέκο, πωλήσεις ύψους περίπου 12 εκατ. ευρώ και απασχολεί 78 εργαζόμενους. Το πρώτο κατάστημα της Olla’ άνοιξε πριν από 8 χρόνια στα Ιωάννινα και ακολούθησαν τα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ