• Business

    Γ. Προκοπίου: Ο οίκος Stifel χτυπάει «καμπανάκι» για τη Dynagas Holdings

    Γιώργος Προκοπίου ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners


    Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της ναυτιλιακής εταιρείας Dynagas Holdings, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Stifel Nicolaus. Σε ανάλυση με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου, η σύσταση για τις μετοχές της ναυτιλιακής αναθεωρήθηκε σε διακράτηση (hold) από σύσταση αγοράς (buy). Ο οίκος μείωσε επίσης την τιμή-στόχο για τη μετοχή της εταιρείας από τα 17 δολάρια ανά μετοχή στα 11 δολάρια.

    Το «καμπανάκι» αυτό έρχεται να προστεθεί σε ένα σερί αρνητικών αξιολογήσεων για την εταιρεία του κ. Προκοπίου από άλλους οίκους, όπως η Zacks Investment Research, ο όμιλος Maxim, ο οίκος Jefferies και η BidaskClub.

    Όπως αναφέρει ο αναλυτής Ben Nolan, η Dynagas LNG Partners αναμένεται να προχωρήσει σε περικοπή των μερισμάτων εντός του 2018. Σύμφωνα με το Nolan αυτό θα συμβεί καθώς μπορεί η εταιρεία να βελτίωσε την θέση της όσον αφορά την «ορατότητα» των ταμειακών ροών, έπειτα από την τριετή επέκταση του συμβολαίου με τη Statoil για το LNG carrier Arctic Aurora και τη βραχυπρόθεσμη ναύλωση για το Clean Energy, όμως τα συμφωνηθέντα ναύλα ήταν πολύ χαμηλότερα από τα προβλεπόμενα.

    Συγκεκριμένα η πρώτη είναι η συμφωνία επέκτασης για τρία ακόμη χρόνια της ναύλωσης του πλοίου Arctic Aurora από τη Statoil ASA. Πρόκειται για πλοίο μεταφοράς LNG, κατασκευής 2013 και χωρητικότητας 155.000 κυβικά μέτρα, το οποίο είναι ήδη ναυλωμένο από το 2013 στη Statoil.

    Η νέα περίοδος ναύλωσης αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2018 και θα είναι ουσιαστικά συνέχεια της προηγούμενης, με μία μικρή διακοπή για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης του πλοίου που κλείνει πενταετία το νέο έτος. Παράλληλα, η συμφωνία προβλέπει τη δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης του χρόνου ναύλωσης κατά 2 επιπλέον χρόνια, με αντίστοιχη κλιμάκωση των τιμών.

    Η δεύτερη συμφωνία της Dynagas LNG Partners LP αφορούσε τη συνεργασία της με την την PetroChina International (με έδρα τη Σιγκαπούρη). Η τελευταία άσκησε το δικαίωμα επέκτασης της υφιστάμενης ναύλωσης του πλοίου Clean Energy για χρονική περίοδο τουλάχιστον 4 μηνών.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας βρισκόταν στα 10,86 δολάρια το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής. Η Dynagas LNG Partners έχει παρουσιάσει ετήσιο χαμηλό στα 10,66 δολάρια, ενώ η υψηλότερη τιμή που έχει φτάσει είναι τα 17,93 δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Οικονόμου: Ο νέος CEO της Ocean Rig και τα επόμενα σχέδια της εταιρίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Morgan Stanley: Πώς το deal Euronav-Gener8 εξοικονομεί 40 εκατομμύρια το χρόνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Λιβανός: Το πρώτο deal της GasLog για το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ