• Business

    Γ. Προκοπίου: Νέο δάνειο 675 εκατ. δολαρίων για την Dynagas LNG Partners


    Ένα νέο δάνειο εξασφάλισε η ναυτιλιακή Dynagas LNG Partners, συμφερόντων  του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, προκειμένου να καλύψει το υπάρχον χρέος της.

    Πρόκειται για ένα εξασφαλισμένο δάνειο ύψους 675 εκατ. δολαρίων, που θα χρησιμοποιηθεί, μαζί με ρευστό, για την αποπληρωμή ενός δανείου ύψους 470 εκατ. δολαρίων και ομολόγων ύψους 250 εκατ. δολαρίων (αθροιστικά 720 εκατ. δολάρια). Το δάνειο, σύμφωνα με την εταιρεία, συνήφθη με «κορυφαίες διεθνείς τράπεζες» και θα αποπληρωθεί σε διάστημα πέντε ετών με τριμηνιαίες πληρωμές, συν μία εφάπαξ καταβολή μετά από πέντε χρόνια, με επιτόκιο Libor συν 300 μονάδες βάσης.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tony Lauritzen, έκανε λόγο για μία «μετασχηματιστική» κίνηση, σχολιάζοντας: «Η πιστωτική διευκόλυνση παρέχει στην εταιρεία μειωμένο κόστος χρέους συγκριτικά με την τρέχουσα και μία απλοποιημένη δομή χρέους με σαφές και ορατό δρόμο προς την απομόχλευση μέσω μίας σημαντικής αύξησης της απόσβεσης χρέους».

    Ο ίδιος σημείωσε: «Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει μακροχρόνια συμβόλαια ναύλωσης με διεθνείς ενεργειακές εταιρείες, δημιουργώντας ροές ρευστότητας που θα διοχετευθούν προς τις αποσβεστικές απαιτήσεις της πιστωτικής διευκόλυνσης».



    ΣΧΟΛΙΑ