• Ναυτιλία

    Γ. Προκοπίου: H έξυπνη κίνηση της Dynagas LNG Partners

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners


    Η ναυτιλιακή Dynagas LNG Partners LP, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία με την Υamal Trade Pte Ltd για την έναρξη της μακροχρόνιας ναύλωσης του πλοίου της, Yenisei River, που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα Yamal LNG Project, αρκετά νωρίτερα.

    Ειδικότερα, με βάση τη νέα συμφωνία, το πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της ελληνικής ναυτιλιακής θα αρχίσει τις εργασίες 180 ημέρες νωρίτερα από ότι προέβλεπε η αρχική συμφωνία των δύο εταιριών και η περίοδος ναύλωσης θα επεκταθεί από 15 χρόνια σε 15 χρόνια και 180 ημέρες.

    Σημειώνεται ότι το Υenisei River παραδόθηκε στη Yamal LNG στις 14 Αυγούστου 2018, αμέσως μετά την ολοκλήρωσης της υποχρεωτικής ειδικής επιθεώρησης και του δεξαμενισμού του στη Σιγκαπούρη.

    Ο Tony Lauritzen, CEO της Dynagas LNG Partners LP σχολίασε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την επέκταση της σταθερής περιόδου ναύλωσης του Yenisei River και την πρόωρη παράδοση του στην Yamal LNG. Έχουμε εστιάσει στην εξασφάλιση μακροχρόνιας απασχόλησης και στην συμπλήρωση των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων κενών που υπάρχουν στη διαθεσιμότητα του στόλου μας. Η ναύλωση του Yenisei River στη Yamal LNG ξεκίνησε νωρίτερα και το άλλο, αντίστοιχο πλοίο, το Lena River, έκλεισε συμβόλαιο ναύλωσης με μία μεγάλη εταιρία ενέργειας, μετά την παράδοση του από τη Gazprom και πριν ξεκινήσει η μαρκοχρόνια ναύλωση του από τη Yamal LNG. Το επόμενο διαθέσιμο πλοίο μας θα είναι το Arctic Aurora, το 2021 και στη συνέχεια το Clean Energy το 2026.”

    Παράλληλα, ο κ. Lauritzen τόνισε: “Πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα Yamal LNG Project υλοποιείται με πιο γρήγορους ρυθμούς από τον αρχικό σχεδιασμό και είμαστε ευχαριστημένοι που μπορέσαμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της Yamal LNG, με την πρόωρη παράδοση του πλοίου μας.”

    Yenisei River

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  A. Φράγκου: Η φιλόδοξη μεταγραφή της Navios Maritime

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: Η νέα παραγγελία της Enesel στα ναυπηγεία Daehan

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Οικονόμου: Νέος «πονοκέφαλος» για την Ocean Rig

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ