• Business

    G.Pazzanese-BAT: Πιστεύουμε στην Ελλάδα και τους πείσαμε- το διακομετακομιστικό κέντρο στον Πειραιά


    Στην Ελλάδα, σε χώρο που ανήκει στο λιμάνι του Πειραιά θα δημιουργηθεί το κεντρικό διαμετακομιστικό κέντρου της πολυεθνικής British American Tobacco (BAT), καθώς η ελληνική θυγατρική πέτυχε να πείσει τα κεντρικά για την ιδανική θέση της χώρας.

    Είναι χαρακτηριστικό, ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη τρεις εβδομάδες μετά τη ανακοίνωση τω capital controls, και σύμφωνα με τη διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής, η επιλογή της Ελλάδας οφείλεται στη πίστη της ξένης εταιρείας στη θετική προοπτική της χώρας.

    Όπως ανέφερε ο  G.Pazzanese, πρόεδρος της BAT Ελλάδος, υπήρχαν προτάσεις για άλλες πόλεις της Ευρώπης αλλά τελικά επελέγη ο Πειραιάς καθώς συνδύαζε τα περισσότερα πλεονεκτήματα. “Ο χρόνος εφοδιασμού της Μάλτας και της Κύπρου  μειώνεται στις 10 μέρες από δύο μήνες μέσω του Πειραιά, σημείωσε ενώ  σχετικά με την οικονομική πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, ενώ ο κ. G.Pazzanese τόνισε “πιστεύουμε στη δυναμική της χώρας και πρέπει όλες οι μεγάλες εταιρείες, να μην έχουμε μόνο απαιτήσεις, να μην κάνουμε μόνο κριτική, αλλά να είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τη χώρα να βγει από τη δύσκολη συγκυρία”.

    Ο χώρος, όπου θα στεγαστούν οι αποθήκες  έχει ήδη βρεθεί και αυτό που απομένει είναι να κλείσει η συμφωνία με διεθνή εταιρεία logistics, κάτι που τοποθετείται μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου το κέντρο να ξεκινήσει τη λειτουργία του  τον Μάρτιο. Για την ολοκλήρωση του κέντρου θα πραγματοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις το ύψος των οποίων δεν ανακοινώθηκε.

    Σύμφωνα με στελέχη της BAT, στόχος είναι το συγκεκριμένο Hub να εξυπηρετήσει εκτός της ελληνικής αγοράς σε πρώτη φάση τις αγορές της Μάλτας και της Κύπρου και σε βάθος χρόνου συνολικά 10 αγορές. Θα τριπλασιαστεί η αξία των διακινούμενων τσιγάρων από σήμερα και συνολικά εκτιμάται ότι θα διακινούνται με την πλήρη ανάπτυξη του κέντρου ετησίως 3,1 δισεκατομμύρια τσιγάρα, κάτι που μεταφράζεται σε 1,1 δισ. ευρώ αξία εμπορευμάτων που μπορούν να αποθηκευτούν σε αυτό το κέντρο.

    Σημειώνεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια των capital controls η εταιρεία ενίσχυσε την εμπορική πολιτική της για να στηρίξει τους λιανοπωλητές δαπανώντας 500.000 ευρώ σε τρεις μήνες.



    ΣΧΟΛΙΑ