• Ναυτιλία

    Γιάννης Δράγνης: Δύο ακόμα πλοία για την Oceangold Tankers

    Ο εφοπλιστής της Oceangold, Γιάννης Δραγνής

    Γιάννης Δράγνης, εφοπλιστής


    Μία νέα παραγγελία για δύο τάνκερ aframax φέρεται να έκανε η ναυτιλιακή εταιρεία Oceangold Tankers, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Δράγνη, στα ναυπηγεία Daehan Shipbuilding της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με την Clarksons, δύο πλοία χωρητικότητας 114.000 dwt εμφανίζονται να έχουν παραγγελθεί από την εταιρεία στα εν λόγω ναυπηγεία, με ημερομηνίες παράδοσης τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2019. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η Oceangold είχε παραγγείλει δύο ακόμα τάνκερ ίδιου τύπου, χωρητικότητας 113.400 dwt. Τα τάνκερ αυτά πρόκειται να τα παραλάβει τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, και σύμφωνα με το TradeWinds καλύπτονται από μακροχρόνια ναύλωση από την Clearlake Shipping, ναυτιλιακή της ελβετικής Gunvor.

    Σύμφωνα με πηγές, η Clearlake σχεδίαζε αρχικά να παραγγείλει για λογαριασμό της τα τάνκερ, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις χαμηλές τιμές στα ναυπηγεία για να επεκτείνει τον στόλο της, όμως στη συνέχεια άλλαξε στρατηγική και ήρθε σε συμφωνία με την Oceangold.

    Σημειώνεται ότι η Oceangold έχει σήμερα στον στόλο της συνολικά εννέα πλοία, ενώ έχει παραγγείλει και ακόμα έξι τάνκερ MR από τα κορεατικά ναυπηγεία STX.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Προκοπίου: «Ζούμε στην εποχή των δημαγωγών – Υπόσχονται τα πάντα για κερδίσουν ψήφους»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνες Εφοπλιστές: Καλωσορίζουμε τις κινήσεις του UN ΙΜΟ για την ασφάλεια των ναυτιλιακών καυσίμων
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αγγελικούσης, Προκοπίου, Οικονόμου, Λίβανος: Αυτοκράτορες των θαλασσών με πλοία αξίας 11,84 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ