• Business

    Γ. Χήτος: Το «κεφάλαιο» Fix έκλεισε, έμφαση στα νέα projects

    Γιάννης Χήτος, εκ των ιδρυτών της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας


    Σε συνεννόηση με την Carlsberg ήταν η πώληση του ποσοστού που κατείχαν οι Έλληνες μέτοχοι στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Αυτό λέει στο mononews.gr ο Γιάννης Χήτος, τονίζοντας πως ήταν μια συναλλαγή που ούτως ή άλλως προβλέπονταν στην αρχική συμφωνία με τον δανέζικο όμιλο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

    Ο κ. Χήτος, εκ των ιδρυτών της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας (οι άλλοι δυο ήταν τα αδέλφια Γιώργος και Ηλίας Γκρέκης), επισημαίνει πως οι συνθήκες για την παραπάνω συναλλαγή είχαν ωριμάσει και προσθέτει πως η εταιρεία θα συνεχίσει πλέον χωρίς την παρουσία των παλαιών μετόχων της.

    Όσον αφορά στα επόμενα βήματά του, υπογραμμίζει πως θα εστιάσει στα διάφορα projects που ήδη έχει επενδύσει, δηλαδή την βιομηχανία αναψυκτικών green cola, το ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ yoda.gr και τον ελληνικό φούρνο GFG στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

    Υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο του 2014, η θυγατρική του ομίλου Carlsberg στην Ελλάδα, Μύθος Ζυθοποιία και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία που αναβίωσε επιτυχώς την ιστορική μπίρα Fix συμφώνησαν για την συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους.

    Γιάννης Χήτος, εκ των ιδρυτών της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας

    Στο κοινό σχήμα που διατήρησε την επωνυμία «Ολυμπιακή Ζυθοποιία», ο όμιλος Carlsberg απέκτησε το 51% και οι μέτοχοι της παλιάς Ολυμπιακής Ζυθοποιίας διατήρησαν το 49% ενώ τη διοίκησή του είχε αναλάβει 7μελές εποπτικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο τον Lars Lehmann, Αντιπρόεδρο τον Ι. Χήτο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Α. Καραφυλλίδη.

    Ο τελευταίος, πριν από περίπου ένα χρόνο ανέλαβε καθήκοντα Vice President Challenger Markets Δυτικής Ευρώπης του ομίλου Carlsberg και Πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.

    Με αφορμή την απόκτηση του 100% της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg, Cees’t Hart δήλωσε πως «η Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι μια ιστορική ελληνική εταιρεία και ένας πολύ ισχυρός παίκτης στην ελληνική αγορά», για να συμπληρώσει πως «είναι ως εκ τούτου ένα θετικό και λογικό επόμενο βήμα αυτό που ανακοινώνουμε σήμερα, ενισχύοντας την παρουσία μας στη Νότια Ευρώπη».

    Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ελλάδας. Λειτουργεί δύο ζυθοποιία σε Θεσσαλονίκης και Εύβοια ενώ μεταξύ των brands που έχει στο χαρτοφυλάκιό της είναι οι μπίρες Μύθος, FIX, Kaiser και Henninger. Απασχολεί περίπου 450 εργαζόμενους και διαθέτει ευρύ δίκτυο πωλήσεων σε 90.000 διαφορετικά σημεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Growth Awards: Αυτές είναι οι 6 εταιρίες που βραβεύτηκαν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυτιληναίος: «Έδωσαν τα χέρια» με τη Σερβία για αποζημίωση 40 εκ. δολαρίων για την RTB-BOR

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βασίλης Κάτσος: Νέες (big) business στα logistics



    ΣΧΟΛΙΑ