• Business

    Φτάσαμε στις 12: Αυτές είναι οι δυο νέες εταιρείες διαχείρισης δανείων


    Σε δώδεκα ανέρχονται πλέον οι αδειοδοτημένες εταιρείες διαχείρισης “κόκκινων” δανείων, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες μέρες εγκρίθηκαν δύο ακόμα άδειες, η μία στη σουηδική Hoist και η άλλη στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Όσον αφορά στην Hoist, αν και ακούγεται “ξένη” ως προς τη χώρα μας, στην πραγματικότητα συμμετέχει ήδη από τον Απρίλιο του 2016 στην PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε, η οποία έχει αναλάβει την ενιαία εκκαθάριση των υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών. Στο σχήμα αυτό συμμετέχουν επίσης οι PwC Business Solutions και Qualco.

    Η Hoist ιδρύθηκε το 1994 και έχει, πέραν της Ελλάδας, παρουσία σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, ενώ διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία στη διαχείριση “κόκκινων” καταναλωτικών δανείων, έχοντας συνεργαστεί με μεγάλες διεθνείς τράπεζες.

    Όσο για την άδεια που έλαβε η Τράπεζα Πειραιώς, αυτή σύμφωνα με πληροφορίες αφορά στη νεοσυσταθείσα εταιρεία Special Financial Solutions, η οποία θα “αναλάβει δράση” στο πλαίσιο του προγράμματος Amoeba για την πώληση εξασφαλισμένων μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 1,6 δισ. ευρώ, σε περίπτωση που ο αγοραστής δεν διαθέτει αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης δανείων, προκειμένου να αποφευχθεί μία καθυστέρηση στη μεταβίβασή τους.

    Με τις δύο αυτές άδειες, ο αριθμός των αδειοδοτημένων εταιρειών διαχείρισης δανείων ανέρχεται πλέον σε 12. Η πρώτη που έλαβε άδεια τον Νοέμβριο του 2016 ήταν η Aktua Hellas, και ακολούθησαν τον Μάρτιο του 2017 η Eurobank FPS, τον Απρίλιο η Θεά Άρτεμις, τον Μάιο η Pillarstone, τον Ιούλιο οι Independent Portfolio Management, B2Kapital, UCI Ελλάς και Resolute Asset Management, και τον Νοέμβριο οι QQUANT MASTER Servicer και DV01 Asset Management.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αναβάλλεται η επίσκεψη της Ντ. Νουί στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γραφειοκρατία και… ποδόσφαιρο «φρενάρουν» τα σχέδια για τα δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αθήνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με τη μείωση του αφορολόγητου ανοίγει σήμερα η αυλαία για την τέταρτη αξιολόγηση



    ΣΧΟΛΙΑ