• Business

    Forthnet: Πώς θα μπει στη κινητή τηλεφωνία – Τα «αγκάθια» και το χρονοδιάγραμμα

    • Της Τέτης Ηγουμενίδη
    Πάνος Παπαδόπουλος.

    Πάνος Παπαδόπουλος. Ceo Forthnet


    Για game changer που αφορά «όλη την αγορά της κινητής καθώς θα τονώσει περαιτέρω τον ανταγωνισμό προς όφελος των καταναλωτών» κάνει λόγο η διοίκηση της Forthnet, με αφορμή την υπογραφή συμφωνίας με την Vodafone η οποία της επιτρέπει τυπικά να επεκτείνει τις υπηρεσίες της στην κινητή τηλεφωνία και το mobile internet ως εικονικός πάροχος (Mobile Virtual Network Operator – MVNO).

    Η διοίκηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, με επικεφαλής τον Πάνο Παπαδόπουλο (διευθύνων σύμβουλος), προσδιόρισε την έναρξη της παροχής υπηρεσιών κινητής το πρώτο τρίμηνο του 2020.

    Στο μεταξύ, όπως είναι γνωστό, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις των τραπεζών που ελέγχουν την Forthnet με τον Αντέννα για την πώλησή της.

    Με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που θέτει και αν θα εξασφαλίσει την χρηματοδότηση που είναι αναγκαία για την επέκταση αυτή των υπηρεσιών της. Εκτός αν τα δύο αυτά συνδέονται και η είσοδος του τηλεοπτικού ομίλου, που προϋποθέτει κούρεμα των τραπεζικών υποχρεώσεων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, βοηθήσει τον σχεδιασμό της να προχωρήσει.

    Για να γίνει δυνατή η παραπάνω τετραετής (από την ημερομηνία έναρξης της εμπορικής διάθεσης της υπηρεσίας) συμφωνία προηγήθηκε απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η οποία καθόριζε τις τιμές χονδρικής που θα πληρώνει η Forthnet για τη χρήση του δικτύου της Vodafone.

    Σημειώνεται σχετικά ότι η Vodafone έχει σοβαρές ενστάσεις ως προς την απόφαση αυτή της ΕΕΤΤ, κυρίως όσο αφορά το ύψος των τιμών, και έχει προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο.

    Πρόθεση της Forthnet είναι να απευθυνθεί αρχικά στο πελατολόγιο της που καλύπτει το 16% της αγοράς (650.000 νοικοκυριά) και περίπου 40.000 επιχειρήσεις.

    Όπως επίσης αναφέρει, θα έχει τη δυνατότητα διάθεσης του αποκλειστικού περιεχομένου ψυχαγωγίας που διαθέτει και στα mobile devices μέσω υπηρεσιών mobile data.



    ΣΧΟΛΙΑ