• Business

    Forthnet: Μεγάλη Παρασκευή οι δεσμευτικές προσφορές από BC Partners και Duet Group

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Δεσμευτικές προσφορές για τη Forthnet έχουν κληθεί να καταθέσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, η βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners καθώς και η Duet Group, έπειτα από τον έλεγχο που έχουν πραγματοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες στα οικονομικά και άλλα στοιχεία της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

    Εκτός απρόοπτου, αν δηλαδή δεν ζητήσουν οι δύο ενδιαφερόμενοι κάποια παράταση της προθεσμίας, η Nomura, σύμβουλος των τραπεζών, Εθνική Πειραιώς, Alpha και Αττικής, στη συνέχεια θα μελετήσει τις προσφορές ώστε να κάνει την εισήγησή της στους εντολοδόχους της.

    Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη προσπάθεια – διαδικασία για την εξαγορά του χρέους της Forthnet, συνολικού ύψους 310 εκατ. ευρώ, η οποία θα οδηγήσει στην απόκτηση ποσοστού του μετοχικού της κεφαλαίου, διαρκεί από το τέλος του 2017 και μένει να φανεί αν θα υπάρξει και αυτή τη φορά συμφωνία.

    Έχουν προηγηθεί διαπραγματεύσεις των τραπεζών με τις Wind και Vodafone οι οποίες συνεχίζουν να είναι μέτοχοι της Forthnet και να συνεργάζονται εμπορικά μαζί της, ακολούθως με τον όμιλο Κυριακού (Αντέννα) και έως πρόσφατα με την Alter Ego του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Η BC Partners ενδιαφέρεται για την ελληνική εταιρεία μέσω της United Group η οποία έχει αποκτήσει την Vivacom, τη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της Βουλγαρίας, η οποία έχει εξαγοράσει την Telekom Albania από τον ΟΤΕ, ενώ της ανήκει και η κροατική Tele2.

    Η βρετανική εταιρεία έχει επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη απόκτηση της Wind(και εκτιμάται ότι θα επανέλθει) όπως και για την Telekom Romania στην οποία βασικός μέτοχος είναι ο ΟΤΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ