• Business

    Forthnet: Κλείνει ο κύκλος του Χρηματιστηρίου, ξεκινά από τη Δευτέρα η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Νίκος Σταθόπουλος, Επικεφαλής της BC Partners


    Ποσοστό 84,60% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet ελέγχει η Newco United Group Hellas S.A.R.L. (θυγατρική της BC Partners) με την περίοδο αποδοχής της δημόσιας πρότασης για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας να ξεκινά τη Δευτέρα 01.02.2021 και να λήγει στις 01.03.2021.

    Το προσφερόμενο τίμημα για την κάθε μετοχή είναι 0,30 ευρώ. Με βάση το Πληροφοριακό Δελτίο της δημόσιας πρότασης ακόμα και αν η Newco United Group Hellas δεν καταφέρει να αποκτήσει το 90% των μετοχών της Forthnet προτίθεται να συνεχίσει, με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, τις προσπάθειες για τη διαγραφή των μετοχών της από το Χ.Α.

    Σύμφωνα με όσα γενικόλογα αναφέρονται στο Πληροφοριακό Δελτίο ο νέος ιδιοκτήτης της Forthnet σκοπεύει να υποστηρίξει αλλά και να συνδράμει στην επιτάχυνση και αναπροσαρμογή της επιχειρηματικής στρατηγικής της εταιρείας.

    Πρωτεύων στόχος του είναι η οικονομική και επιχειρηματική αναδιάρθρωση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας για να επικεντρωθεί στη συνέχεια σε πρωτοβουλίες βιώσιμης εμπορικής ανάπτυξης και περαιτέρω διείσδυσης στις αγορές όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος United, μέσω προώθησης νέων προϊόντων, επένδυσης στο δίκτυο διανομής, αξιοποίησης τεχνολογιών τελευταίας γενιάς αλλά και της σχετικής υποδομής του Ομίλου United στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δημιουργώντας οικονομίες κλίμακος και πιο ανταγωνιστική προσφορά υπηρεσιών.

    Η στρατηγική της United συνίσταται στην άσκηση της πλειοψηφίας των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, προκειμένου να επιτευχθεί η ανεμπόδιστη εφαρμογή του οικονομικού σχεδιασμού του δηλαδή η χρηματοοικονομική εξυγίανσή της μέσω κεφαλαιοποίησης του ληξιπρόθεσμου χρέους της και στη συνέχεια εισφοράς νέων κεφαλαίων, αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της και προστασία θέσεων εργασίας στο πλαίσιο ενός υγιούς ισολογισμού και κερδοφόρου επιχειρηματικού πλάνου.

    Οι συνδυαστικές υπηρεσίες αναμένεται να συνεχίσουν να είναι ο βασικός άξονας ανάπτυξης της Forthnet στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, με έμφαση στον εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αναμένεται να επιδιωχθεί περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης κατόπιν ζήτησης (on demand), με αξιοποίηση των δυνατοτήτων των αποκωδικοποιητών νέας γενιάς της τηλεοπτικής πλατφόρμας. Σύμφωνα και με τις διεθνείς τάσεις, αναμένεται περαιτέρω ενδυνάμωση της δυνατότητας παροχής υπηρεσιών περιεχομένου σε άλλα μέσα (π.χ. διαδίκτυο και κινητή τηλεφωνία).

    Στη συνέχεια το Πληροφοριακό Δελτίο το οποίο προφανώς έχει συνταχθεί πέρσι αναφέρει ότι εντός του 2020 η Forthnet επιδιώκει να επεκτείνει το πεδίο των δραστηριοτήτων της στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος. Μένει να δούμε αν θα προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός.

    Όπως επίσης αναφέρεται η Forthnet έχει προβεί σε ενέργειες βελτιστοποίησης του κόστους καθώς και σε αναδιάρθρωση και αναβάθμιση του δικτύου διανομής των προϊόντων της στους καταναλωτές και η United θα εξακολουθήσει να αξιολογεί σε σταθερή βάση την καλύτερη δυνατή δομή του ανθρώπινου και διοικητικού προσωπικού της εταιρείας ενόψει της συνεχούς εξέλιξης του κύκλου εργασιών της και της αγοράς.

    Προστίθεται επίσης ότι η United δεν προτίθεται να επιφέρει αλλαγές στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, εκτός και αν επιτευχθεί η διαγραφή των μετοχών από το Χ.Α., οπότε και η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται να αλλάξει.

    Διαβάστε επίσης:

    Forthnet: Από 1/2 έως την 1/3 η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης

    Forthnet: Ξεκινά η δημόσια πρόταση – Στα 0,3 ευρώ ανά μετοχή το αντίτιμο

    Forthnet: Στα €43 εκατ. το δάνειο από την United



    ΣΧΟΛΙΑ