• Business

    Φόρουμ των Δελφών: Τα πηγαδάκια, τα πάρτι, οι γκρίνιες και το πιο δημοφιλές εστιατόριο

    • Contributor
    Delphi Economic Forum

    Οικονομικό Φόρουμ Δελφών


    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος από το Φόρουμ των Δελφών πέρασαν όλοι. Στις στενές κεντρικές οδούς της Αράχωβας και των Δελφών τα θηριώδη τζιπ και τα πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, που μετέφεραν πολιτικούς και επιχειρηματίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, σχημάτιζαν ουρές και προκαλούσαν… γκρίνια.

    Η ΠτΔ με την ασφάλειά της, αλλά και κάποιοι Υπουργοί με τη συνοδεία τους, έκαναν βόλτα στα γραφικά δρομάκια, μπαίνοντας στα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα, για να ψωνίσουν και να πουν δυο κουβέντες με τους εργαζόμενους.

    Τι συζητήθηκε στα πηγαδάκια

    Στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και στο ξενοδοχείο Αμαλία γινόταν το αδιαχώρητο. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι δημοσιογράφοι πηγαινοέρχονταν, προκειμένου να μιλήσουν σε κάποιο τραπέζι ή να παρακολουθήσουν κάποιο από τα ενδιαφέροντα sessions.

    Στους διαδρόμους έξω από τις αίθουσες, όμως, στα πηγαδάκια, άκουγες διάφορα «πικάντικα», ως είθισται. Κάποιοι σχολίασαν ότι «στο Μέγαρο Μαξίμου πολλοί έχουν αδυνατίσει πολύ, όχι από τον φόρτο εργασίας λόγω των επικείμενων εκλογών, αλλά από το γνωστό αντιδιαβητικό φάρμακο, που είναι σε μεγάλη έλλειψη».

    Άλλοι σχολίαζαν «παράνομα ζευγάρια», που έφθαναν στο συνεδριακό ξεχωριστά, αλλά αργά τη νύχτα περπατούσαν χέρι – χέρι. Κι άλλοι… βαθμολογούσαν τις γυναικείες παρουσίες… Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολλές οι εντυπωσιακές κυρίες, ως επί το πλείστον από τον δημοσιογραφικό χώρο. Ξεχώρισαν, υιοθετώντας το business look, με κοστούμια και ψηλοτάκουνες γόβες.

    Οι γκρίνιες για τα δωμάτια και το πάρκινγκ

    Γκρίνιες, πάντως, δεν υπήρξαν μόνο για το μποτιλιάρισμα, αλλά και για τη δυσκολία στο πάρκινγκ (λογικό), όπως και για τις ξενοδοχειακές υποδομές της ευρύτερης περιοχής. Οι περισσότερες από αυτές όχι μόνο δεν επαρκούν, για να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του εμβληματικού συνεδρίου – φέτος πολλοί συμμετέχοντες φιλοξενήθηκαν μέχρι και στο Γαλαξίδι – αλλά έχουν μείνει πίσω στη δεκαετία του ’80. Όλα τα δωμάτια πολύ καθαρά, μεν, αλλά η επίπλωση οριακά στοιχειώδης, όπως και το πρωινό.

    Κι αυτό, που αναρωτιούνται πολλοί, είναι γιατί οι τοπικοί παράγοντες δεν επενδύουν, ώστε να ανακαινίσουν τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες τους, μιας και το συγκεκριμένο συνέδριο έχει γίνει θεσμός και μέσα από αυτό υποστηρίζεται οικονομικά η ευρύτερη περιοχή. Άνθρωπος από τη διοργάνωση μας ανέφερε το παράδειγμα της Αυστρίας, όπου έσκαψαν βουνό, προκειμένου να φτιάξουν ένα υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο. «Εδώ, βέβαια, ποιος να κάνει κάτι τέτοιο», μονολογούσε.

    Πού γευμάτισαν οι υψηλοί προσκεκλημένοι

    Κάποια στιγμή αργά το απόγευμα οι σύνεδροι αποχωρούσαν για φαγητό και λίγη ξεκούραση. Όποιος έκανε το λάθος, να μην έχει κάνει κράτηση σε κάποιο εστιατόριο, απλά κινδύνευε να μείνει νηστικός.

    Νούμερο ένα στις προτιμήσεις ήταν και φέτος το εστιατόριο «Το πατρικό μου», στους Δελφούς. Και όχι άδικα. Εξαιρετικές πρώτες ύλες, εξυπηρετικό προσωπικό, υπέροχη θέα και το it place to see and to be seen. Κάθε χρόνο το τιμούν οι πιο… προνοητικοί. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πηγαίνει κάθε φορά, που βρίσκεται στην περιοχή, όπως και στελέχη μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών. Φέτος εθεάθη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Αρνί κλέφτικο και μουσακάς στα top και για κέρασμα γλυκό σαμιώτικο κρασί.

    Εξαιρετικό φαγητό και στην ταβέρνα «Το τσουκάλι» στην Αράχωβα. Η οικογένεια, που το έχει, σέβεται τους θαμώνες, το φαγητό της είναι πρώτης ποιότητας και οι τιμές τίμιες. Το προτίμησε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τη συντροφιά της. Τον «Δασαργύρη» στην Αράχωβα και το ιταλικό «Tavola» τίμησαν, επίσης, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι πολλών εταιρειών για τα γεύματα εργασίας τους.

    Τη νύχτα το ραντεβού δόθηκε και φέτος στο «Sapin» στην Αράχωβα. Γνωστή εταιρεία διοργανώνει κάθε χρόνο εκεί το πάρτι της, στο πλαίσιο του Φόρουμ, και κυριολεκτικά περνούν όλοι, έστω και για ένα γρήγορο ποτό. Την Πέμπτη και την Παρασκευή το βράδυ μαζεύτηκε πάρα πολύς κόσμος. Αρκετοί ήταν εκείνοι, που αψήφησαν τη χαμηλή θερμοκρασία και απόλαυσαν το κοκτέιλ τους έξω στον δρόμο, εξελίσσοντας τη συγκέντρωση σε street party. Οι συζητήσεις ζωηρές, τα γέλια ηχηρά και η υπόσχεση για ραντεβού εκεί του χρόνου δόθηκε από όλους. Το networking στα καλύτερά του…

    Διαβάστε επίσης:
    Maye Musk: Η Σαντορίνη, το μυστικό για τα social media και η αγάπη για τα ταξίδια



    ΣΧΟΛΙΑ